articolul anterior articolul urmator

Strigătul românilor din Valea Timocului: dubla cetăţenie

46
13 Apr 2014 20:33:33
Autor: Robert Bloanca
Valea Timocului este principala zona unde sunt situati cei numiti "vlahi"
Valea Timocului este principala zona unde sunt situati cei numiti "vlahi"

46 Comentarii

M.C
13.04.2014, 21:20:46

sarbii impreuna cu ungurii si bulgarii sunt acelasi lucru cu rusia, aceeasi ura fata de romani, aceeasi disperare de a falsifica istoria pentru ca toti astia stiu ca istoria oricum o intorci este de partea noastra, a romanilor. Si nu ma refer la o anume versiune scrisa de vreun roman, toate dovezile adunate in ultimele mii de ani sunt cancer pentru migratorii care ne inconjoara. Romanii din serbia trebuie sa aiba parte de aceeasi atentie din partea Romaniei si romanilor la fel ca romanii din Rep. Moldova. Trebuiesc organizate adunari, romanii din Romania cu romanii din Timoc, romanii din Romania cu romanii din Rep. Moldova SI romanii din Timoc, toti odata. Denuntarea serbiei pentru opresiunea romanilor, pentru ca acolo opresiunea exista pentru romani, nu aberez ca un hortist ratacit. Si tot felu' de alte activitati comune. De aici porniti si voi cu alte idei.

+1 (9 voturi)
M.C
13.04.2014, 22:58:23

a da, SAU adunari cu TOTII, din Romania, din Bucovina de Nord, din Rep Moldova si Timoc, si de prin alte parti. Sunt sigur ca, costul ar fi infim la nivel de buget... in 2018 ar fi frumos :) la teatru, la parada de 1 decembrie, concerte cu muzica gen Tudor Gheorghe, simpozioane, si alte activitati

+2 (8 voturi)
Remus Octavian Mocanu
13.04.2014, 22:00:44

Asa, o buna idee, care nicaieri nu poate fi mai exploziva decat in Balcani si Europa de est... Cand va veti macaleri din nou cum ati facut in trei - ba chiar patru daca numaram si wwi - razboaie balcanice, sa nu va mirati de ce. Boala estului: nationalismul dement!

-4 (8 voturi)
Preda Mihailescu
13.04.2014, 22:41:42

Remus @ "Boala estului: nationalismul dement!" Eu stiu ca atunci cand au fost genocide, de obicei impotriva Romanilor, si nu invers, se striga altceva decat spune acest om aici. El spune "organizate adunari". Nu trafic cu cenusa unor criminali de razboi, nu turismul unor sefi de organizatii fasciste. Ci adunari. Vezi sa nu cazi in marea boala a Românilor: de a muri de jena, de a-si trada aproapele din jena, si de a se trezi când este prea târziu, jenat ca este prea târziu. Si studiaza putina istorie sa vezi cum a fost cu Românii din Serbia dela 1700 incoace. Daca tu gasesti o bruma de reciprocitate in masacre, care sa indreptateasca instinctul de a-i baga pe toti in aceeasi oala, be my guest. Ascult. Si daca ai o alta solutie, ascult de asemenea! Citeste mai mult: adev.ro/n3zdok

+7 (11 voturi)
vbuntv
14.04.2014, 05:50:39

Singura natiune artificiala de care poate fi vorba aici este natiunea "romina". Corect este termenul "vlah" sau "rumin" amindoua folosite dintotdeauna pina pe la mijlocul sec. XIX. Nationalismul bolnav si gaunos de tip balcanic tipic si la noi este dezgustator. "Strigatul" timocenilor pentru dubla cetatenie daca asa ceva ar fi cert, ar fi motivat numai de obtinerea pasaportului UE la fel ca si basarabenii. Atit si nimic mai mult, restul sint gilcevi de mahala cara au mai circulat pe forumul acesta.

-3 (9 voturi)