Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Subprefectul de Timiş condamnă asaltul condus de George Simion la Primăria Timişoara: „Vor urma sancţiuni”

0
14 Jan 2022 16:59:15
Autor: Stefan Both
Manifestanţii au intrat în Primăria Timişoara
Manifestanţii au intrat în Primăria Timişoara

Ovidiu Drăgănescu, subprefectul cu atribuţii de prefect în Timiş, a luat act de incidentele provocate de un grup de susţinători AUR şi Noua Dreaptă, care au pătruns în forţă în primărie.

Ovidiu Drăgănescu, subprefectul cu atribuţii de prefect al judeţului Timiş, a condamnat descinderea grupului condus de parlamentarul George Simion în Primăria Timişoara. 

„Condamn descinderea ilegală în Primăria Timişoara a unui grup condus de un parlamentar Aur, ce s-a desprins dintr-un miting autorizat şi care era în desfăşurare pe trotuarul din faţa clădirii primăriei. Intrarea cu forţa într-o instituţie, fără respectarea normelor legale, se pedepseşte de către autorităţile statului român. Intervenţia Jandarmeriei române a dus la evacuarea imediată a grupului turbulent. Vor urma sancţiuni conform prevederilor legale. Suntem pe poziţii şi la Lugoj unde au, din nou, o acţiune autorizată”, a transmis liberalul Ovidiu Drăgănescu.

De asemenea, Jadarmeria susţine că au fost identificate persoanele care au intrat în primărie şi urmează să fie sancţionate pentru neportul măştii de protecţie şi tulburarea liniştii publice.

Astăzi, în jurul orei 14.30, aproximativ 20 de membri ai unui partid politic au pătruns în clădirea Primăriei Timişoara, pe o uşă din spatele cladirii destinată accesului publicului, pretinzând că doresc să se înscrie în audienţă. Accesul le-a fost permis de Poliţia Locală, dar imediat au tulburat liniştea, prin scandări şi zgomote puternice. Poliţiştii locali care asigurau respectarea regulilor de acces în instituţie i-au scos din cladire şi au sesizat elementele de dispozitiv ale Jandarmeriei, aflate în imediata apropiere, într-o misiune de asigurare a ordinii publice. Precizăm că Jandarmeria nu are atribuţii de pază a sediului Primăriei Timişoara şi că jandarmii aflaţi în zona Primăriei au  acţionat imediat dupa ce au fost sesizaţi”, a transmis Jandarmeria Română.

 

VĂ MAI RECOMANDĂM SĂ CITIŢI:

George Simion şi Noua Dreaptă, scandal la Timişoara. Reacţia lui Dominic Fritz: „Scopul acestor bande a fost să creeze haos şi panică în instituţie”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările