Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Tăriceanu şi Dragnea, premiaţi de Societatea Timişoara pentru „excelenţă în abjecţie şi impostură“: „Este un tandem politic toxic“

58
22 Jun 2018 17:27:37
Autor: Daniel Dancea
FOTO George Călin/Inquam Photos
FOTO George Călin/Inquam Photos

Societatea Timişoara, care premiază în fiecare an personalităţi şi instituţii pentru promovarea democraţiei şi a valorilor europene, oferă în fiecare an şi un premiu special, „Secera şi Ciocanul”. Conferit în mod tradiţional lui Ion Iliescu, Premiul „Secera şi Ciocanul” le-a fost oferit în acest an lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.

Al doilea şi al treilea om în stat au primit, în cadrul Galei Premiilor Societăţii Timişoara din acest an, Premiul „Secera şi Ciocanul pentru „excelenţă în abjecţie şi impostură”. „Laudatio” la adresa celor doi lideri ai coaliţiei de guvernare a fost citit de profesorul şi sociologul Alin Gavriliuc.

„Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu reprezintă simbolul destructurării statului de drept şi al sistemului democratic”, a spus Alin Gavriliuc, care i-a catalogat pe liderii PSD şi ALDE drept „un tandem toxic”.

„În acest tandem politic toxic au avut loc contribuţii decisive în următoarele registre: atacurile sistematice asupra independenţei justiţiei şi echilibrului puterilor în stat; politizarea clientelară a întregului edificiu organizaţional care compune societatea românescă; devalizarea de tipare mafiote a economiei naţionale în beneficiul unor grupuri infracţionale controlate politic, dispreţuirea până la disoluţie a unor principii promovate de către familiile politice pe care le reprezintă: social democraţia şi liberalismul; cultivarea imposturii, obedienţei, inadecvării, incompetenţei şi duplicităţii ca resurse obligatorii pentru reuşita socială şi politică; cinismul instituţional care valorifică teme colective pentru beneficii private, care nu au nicio legătură cu interesele şi valorile celor pe care îi mobilizează, precum susţinerea ipocrită a demersurilor privitoare la familia tradiţională chiar de către cei care au exersat în mod cel mai convingător în propria biografie dezarticularea familiei; promovarea unor politici economice şi fiscale impredictibile şi incoerente care ameninţă stabilitatea financiară macrostructurală şi împovărează iresponsabil generaţiile viitoare amanetându-le viitorul; destabilizarea politicii externe consecvente şi transpartinice a statului român de mai bine de două decenii care ne-a adus în marea familie europeană şi ne-a furnizat garanţiile de securitate oferite de către NATO, printr-o agresivă retorică antioccidentală”, a arătat Alin Gavriliuc motivele pentru care Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea au primit premiul „Secera şi Ciocanul”.

Evident, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu nu s-au prezentat pentru ridicarea premiului, dar reprezentanţii Societăţii Timişoara au declarat că vor căuta o soluţie ca diploma să ajungă la cei doi lideri politici. 

În cadrul galei în care Tăriceanu şi Dragnea au primit Premiul „Secera şi ciocanul”, Societatea Timişoara i-a conferit Direcţiei Naţionale Anticorupţie Premiul „Speranţa”, premiul fiind înmânată şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, care a venit la Timişoara pentru eveniment.

Premiul „Alexandra Indrieş” i-a revenit scriitorului şi jurnalistului Radu Vancu. Alexandra Indrieş, pe numele ei adevărat Gloria Lilin, fost deţinut politic, scriitor, membru fondator al Societăţii "Timişoara" şi editorialist la ziarul „Timişoara“, a murit în 1993.

Premiul pentru jurnalism civic "Oscar Berger" i-a revenit jurnalistului Liviu Avram. Oscar Berger a fost regizor, redactor-şef şi director al ziarului Timişoara, până la moartea sa, în 2013.

Premiul "Ion Monoran" s-a acordat istoricului şi cercetătorului Mădălin Hodor. Ion Monoran, poet, membru fondator al Societăţii şi ziarului Timişoara, la care a scris până la moartea sa, în 1993, a fost cel care, în 16 decembrie 1989, a oprit tramvaiele în Piaţa Maria, din Timişoara, moment esenţial în declanşarea Revoluţiei. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

58 Comentarii

m lupascu
22.06.2018, 18:32:34

- criminalii din al doilea parlament ilegitim '300

+13 (17 voturi)
Galeriu Crestinu
22.06.2018, 18:37:04

TOXIC - putin spus.....sunt cele mai abjecte EXCREMENTE "politice" eliminate de un organism bolnav - poporul decazut la ultima treapta morala a istoriei lui ....si iata ca vine si trista aniversare de 100 de ani.....

+17 (21 voturi)
Jean Maurer
22.06.2018, 18:53:57

Ar trebui si un premiu pentru cei 100-200 de mii de idioti adusi cu autocarele si care au demonstrat la chemarea PSD ! Nu este corect sa dam toata vina numai pe lichelele politice, vinovati mai sunt si cei care i-au ales si ii mai si sustin, dupa ce au demonstrat ca sunt lichele ! Cand acest popor va invata ca democratia nu se realizeaza automat prin vreun decret sau prin sentimentul ca poti sa injuri fara sa fi pedepsit, atunci vom face un mare pas inainte ! Ce folos ca urli impotriva abuzurilor, daca nu te baga nimeni in seama ? Cand 1 milion de oameni vor fi in strada, atunci sunt sanse mari sa te faci auzit. La bere si la mici nu s-a nascut niciodata o natiune moderna si civilizata !

+22 (28 voturi)
Wolfram Litium
22.06.2018, 19:44:03

asta trebuie pusa la intrarea in fiecare comuna sau sat [ si oras ] - "La bere si la mici nu s-a nascut niciodata o natiune moderna si civilizata ! "

+10 (14 voturi)
Aurel Paun
22.06.2018, 19:07:23

Acesti impostori, Dragnea si Tariceanu, merita secerea si ciocanul pentru a le taia gatul sau dat in cap.

+7 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (58)

Modifică Setările