Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Teste pentru COVID-19 promise degeaba de două săptămâni. Furnizorul a anunţat că „nu este răspunzător de respectarea termenului de livrare”

1
10 Apr 2020 15:29:59
Autor: Daniel Dancea
FOTO Inquam Photos/Ciprian Petcuţ
FOTO Inquam Photos/Ciprian Petcuţ

Consiliul Local Timişoara i-a alocat Spitalului Municipal în urmă cu două săptămâni suma de 200.000 de lei pentru achiziţia a 3.000 de teste pentru COVID-19.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara spuneau la data alocării banilor că testele sunt „rezervate” şi trebuie să ajungă la Timişoara imediat. Până vinerea trecută niciun test nu a ajuns la Timişoara, primarul Nicolae Robu spunând că în câteva zile urmează să ajungă primele 700 de teste. Achiziţia a fost finalizată, însă, potrivit SICAP, abia joi, 9 martie. Potrivit anunţului de pe SICAP, firma care furnizează testele, SC Watt Distribution SRL, nu îşi asumă niciun termen de livrare, spunând că nu este răspunzătoare de nerespectarea termenului de livrare a testelor în valoare de 195.000 de lei.

„Foarte frecvent se întâmplă ca unele comenzi să nu fie onorate. Nu mai ai certitudini în vremuri de acum. Vin unii şi cumpără tot la preţuri mult mai mari decât cele la care la un moment dat s-a făcut o înţelegere comercială. Dincolo de hârtii au contat şi contează relaţiile interpersonale. Oamenii care se cunosc între ei încearcă să se şi ajute între ei. Dacă se merge numai pe cine dă mai mult, vin alţii din alte ţări şi te trezeşti că nu mai poţi cumpăra”, a declarat primarul Nicolae Robu, care nu a înaintat un termen până la care ar putea ajunge produsele.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

AdrianGrecu
10.04.2020, 15:51:31

i-aaauzi, dar cine e ma daca scrie in contract? sau tre sa modificam legea ca asa vrea furnizoru?