Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Timişoara: 40.000 de procese sunt blocate de greva judecătorilor

0
2 Sep 2009 21:21:21
Autor: adevarul
Timişoara: 40.000 de procese sunt blocate de greva judecătorilor
Timişoara: 40.000 de procese sunt blocate de greva judecătorilor

Magistraţii timişoreni au intrat azi în sălile de judecată doar ca să le spună oamenilor să plece acasă. Judecătorii susţin că amână toate procesele până când Guvernul le va da salariile cu tot cu sporuri.

CITEŞTE ŞI:

Şoferii ucigaşi se bucură că îşi amână procesele cu greva judecătorilor

Studenţii ucigaşi de la Medicină au plecat la psihiatru, iar procurorul s-a dus în concediu 

Grupare de falsificatori de carduri de 40.000 de lei eliberată de procurori

Şoferul italian care a ucis trei persoane riscă să fie acuzat de catastrofă feroviară

Justiţia s-a blocat la Timişoara. Toate procesele de la Judecătorie, Tribunal şi Curtea de Apel sunt amânate începând de azi. Toate persoanele implicate în procese care vin la Palatul Dicasterial, chiar şi de la sute de kilometri, fac drumul degeaba. Asta pentru că toate procesele sunt amânate de judecători. 

Mii de procese amânate
Magistraţii au intrat de dimineaţă în sălile de judecată, doar ca să le spună oamenilor implicaţi în procese să plece acasă. „Există o problemă în sistem. Şi am ajuns la limita răbdării. Judecătorii nu au siguranţa de la o lună la alta ce salariu primesc. Am colegi judecători care se să treacă în avocatură, tocmai pentru că ar putea câştiga mai mulţi bani şi ar avea un venit sigur”, a spus Cristina Găină, preşedintele Judecătoriei Timişoara, instanţă la care sunt înregistrate în prezent aproape 29.000 de procese.

Se judecă doar arestările

La Tribunalul Timiş există înregistrate peste 7.200 de procese. Acestea vor fi amânate până judecătorii şi grefierii îşi primesc drepturile salariale. „Cauzele cu plasamentul minorilor şi arestările se vor judeca. Restul şedinţelor se amână”, a spus judecătorul Mihaela Roibu, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Timiş. 

Peste 80.000 de persoane fizice şi juridice afectate

La Curtea de Apel sunt aproape 3.000 de procese. „În tot judeţul sunt aproape 40.000 de procese penale, civile, comericiale sau de contencios administrativ în care sunt implicate cel puţin două părţi, deci sunt afectaţi cel puţin 80.000 de persoane fizice şi juridice”, a spus judecătorul Cristian Pup, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Timişoara.

Magistraţii susţin că instanţele de judecată sunt subfinanţate, au datorii mari, iar guvernul nu le plăteşte sporurile salariale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările