Timisoara: Greva din justiţie, bucuria criminalilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timisoara: Greva din justiţie, bucuria criminalilor
Timisoara: Greva din justiţie, bucuria criminalilor

Şoferii ucigaşi, hoţii sau ţeparii de sute de mii de euro câştigă timp în procese.

Peste 40.000 de dosare de judecată aflate pe rolul instanţelor şi alte 30.000 de dosare penale anchetate de procurorii timişeni sunt blocate de greva magistraţilor.

Protestul judecătorilor timişoreni amână procesele şoferilor ucigaşi pe bandă rulantă. Ion Boţiu, de 34 de ani, este judecat pentru ucidere din culpă şi fugă de la locul accidentului, după ce a intrat cu un BMW într-un cap de pod din cartierul Fratelia şi şi-a ucis cumnata. Azi e liber şi bucuros că magistraţii i-au amânat procesul. „Cică fac grevă. Şi nu mă judecă. Mă amână. Eu vreau să scap. Şi e bine”, a spus Ioan Boţiu. Un alt şofer care a fugit de la locul accidentului este Raul Borca, de doar 20 de ani, căruia judecătorii i-au amânat azi procesul, în aceeaşi sală de judecată.

Dreptate blocată

Toate procesele de la Judecătorie, Tribunal şi Curtea de Apel sunt amânate. Este vorba despre aproape 40.000 de procese penale, civile, comerciale şi de contencios administrativ. Magistraţii au intrat de dimineaţă în sălile de judecată doar ca să le spună oamenilor implicaţi în procese să plece acasă şi să aştepte noile termene. „Există o problemă în sistem. Şi am ajuns la limita răbdării. Judecătorii nu au siguranţa de la o lună la alta ce salariu primesc. Am colegi judecători care vor să treacă în avocatură, tocmai pentru că ar putea câştiga mai mulţi bani şi ar avea un venit sigur”, a spus Cristina Găină, preşedintele Judecătoriei Timişoara, instanţă la care sunt înregistrate în prezent aproape 29.000 de procese.

Anchetele procurorilor lăsate în aer

Procurorii timişeni şi-au blocat şi ei activitatea. Cele peste 30.000 de anchete care îi vizează pe hoţi, şoferii care se urcă băuţi sau fără permis la volan şi persoanele care comit infracţiuni economice sunt şi ele stopate până procurorii primesc mai mulţi bani.

Ei nu se mai prezintă în instanţe, nu mai comunică în acest timp cu celelalte autorităţi, în afară de poliţie, şi nu se ocupă decât de arestări.

Este un blocaj pentru toată lumea. Dacă vor mai mulţi bani, să treacă în avocatură. Ei nici nu au voie să facă grevă, este un tertip.
Carmen Obârşanu, avocat, fost judecător

40.000
de procese sunt blocate de protestul magistraţilor

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite