Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Timişoara, încălzită în regim de avarie. Locuinţele vor avea căldură doar noaptea, spitalele non stop

4
27 Oct 2021 13:17:18
Autor: Daniel Dancea

Problema căldurii din Timişoara a fost rezolvată parţial, pentru o săptămână. Primarul Dominic Fritz a anunţat încheierea unui contract de gaz care asigură căldura pentru o săptămână, în regim de avarie.

„Am reuşit să găsim o soluţie de avarie cu un alt furnizor de gaz. Încheiem în aceste ore un contract de urgenţă pentru o cantitate de gaz care asigură clienţilor Colterm căldura şi apa caldă pentru o săptămână, într-un sistem minimal. Plata o asigurăm în avans din bugetul local: 5 milioane de lei, toţi banii de care dispunem momentan.

În seara asta, Colterm va fi reconectat la gaz şi va putea reporni sistemul de încălzire. Din păcate, va putea opera doar cu CET Sud cu un consum minim de gaz, ceea ce va asigura funcţionarea sistemului preponderent în orele de noapte. Spitalele vor avea căldură fără întrerupere”, a anunţat primarul Dominic Fritz.

Potrivit edilului, se caută în continuare soluţii pentru a rezolva problema pentru toată iarna, iar „susţinerea din partea bugetului de stat va trebuie să joace un rol important, acest lucru fiind valabil pentru toate companiile de termoficare din România”.

„Urmează o perioadă grea pentru toţi din cauza creşterii preţului la gaz şi energie electrică şi facem tot ce putem la nivel local şi naţional să o trecem cu bine. Costuri însă vor fi, pentru toţi, iar Timişoara a fost un semnal de alarmă. De aceea este necesară o soluţie naţională care să sprijine şi consumatorii cu centrale proprii şi pe cei conectaţi la sistemele publice de termoficare.

Devine din ce în ce mai clar că putem să depăşim această criză prin solidaritate, dialog pe soluţii comune şi sinceritate faţă de cetăţeni”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Reamintim, Timişoara a rămas fără căldură după ce EON a oprit furnizarea gazului pentru Colterm. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

AltGr PrtScr
27.10.2021, 13:33:07

Dacă distribuția de resurse românești prin conducte/cabluri românești, pe pământ românesc era asigurată de statul român, indiferent de ce datorii avea, nu se ajungea la cazuri de genul ăsta. "Nu ne vindem țara" trebuia să fie sfânt!

-7 (9 voturi)
imsi2 imsi2
27.10.2021, 13:42:14

AltGr PrtScr Solutia ii sa nu alegi idioti ca primari doar ca da bine si iei like uri pe facebook. Ii de minune cum un neica nimeni fara slujba poate sa fie ales sa administreze un oras. Ce a iesit se vede.

-5 (9 voturi)
Ciprian Ch
27.10.2021, 13:36:31

Pe romaneste o sa fie apa calda si caldura la program. In anul 2021.... la 30 de ani de la Revolutie. S-a vrut o "schimbare in bine". Istoria sa decida ce inseamna "in bine". Mi se pare de-a dreptul .. ironic. Avem un Presedinte care "joaca golf ca orice roman"..... Nu avem Guvern... Nu avem Prim-Ministru Nu avem..... Nu avem...Nu avem..... Si de ieri incepem sa nu mai avem nici apa calda, nici caldura....probabil nici curent in curand. Cum era replica aia ?! - Romania, lucrului bine facut?! pas cu pas? SPRE CE??????? Niste mizerii de politicieni.... TOTI O APA SI-UN PAMANT!

Utilizator Adevărul
28.10.2021, 01:07:20

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările