Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Timişoara intră în topul producătorilor de biciclete din România. Nemţii vor deschide o fabrică, italienii încep în curând producţia

4
24 Nov 2021 11:24:21
Autor: Stefan Both
Bicicletă Corratec FOTO mtb-mag.com
Bicicletă Corratec FOTO mtb-mag.com

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a anunţat că în primăvara anului viitor o companie din Germania va începe producţia de biciclete. Anunţul vine înainte de inaugurarea celei mai mari fabrici de biciclete din Europa de Est, pusă pe picioare de italieni în oraşul de pe Bega.

Producătorul de biciclete Corratec din Germania a decis să-şi extindă investiţiile pe le are în Europa şi va deschide o fabrică la Timişoara. 
 
În cifre, investiţia înseamnă 300.000 biciclete (inclusiv electrice) în primii doi ani. De asemenea, germanii vor oferi şi 300 de noi locuri de muncă. 
 
„M-am întâlnit anul acesta cu ei de două ori, când firma – este o afacere de familie din Germania – încă era indecisă între mai multe oraşe din Europa. Le-am spus despre transformarea oraşului ca hub de producţie şi dezvoltare în domeniul velo şi mobilitate verde, despre calitatea vieţii la Timişoara şi proiectele noastre de dezvoltare urbană, despre spiritul inovator al timişorenilor, despre deschiderea administraţiei către firme care vor să investească pe termen lung în potenţialul Timişoarei”, a transmis primarul Dominic Fritz.  
 
Compania germană a cumpărat fabrica Kathrein din Timişoara şi estimează că în primăvară va începe producţia de biciclete.  


Primarul Fritz s-a întâlnit cu reprezentanţii companiei Corratec

Corratec este o companie înfiinţată în anul 1990 de Konrad Irlbacher şi Cielo Irlbacher, în apropiere de oraşul bavarez Rosenheim. 
 
„Ne punem amprenta pe bicicletele produse în serie, concentrându-ne pe calitate, mai presus de toate. Folosim tehnologia Shadow Edge Tube, cel mai puternic şi mai sigur cadru de bicicletă electrică din lume (tehnologie Fusion Tube Edge), C-Light şi multe altele. Pe aceste inovaţii stau bazele noastre care se concentrează să concureze doar pe piaţa de biciclete speciale. O bicicletă sportivă şi de înaltă calitate în această nouă eră nu mai poate fi comparată cu bicicletele din trecut. Astăzi sunt mici minuni tehnice alimentate de forţa umană sau de motoare electronice. Toţi cei care merg pe o bicicletă Corratec vor simţi cu adevărat diferenţa”, spun cei de la Corratec pe site-ul oficial. 

FOTO Corratec
 
Comapania fabrică şi îmbrăcăminte şi accesorii pentru biciclişti. 

FOTO Corratec

Italienii sunt gata de inaugurarea fabricii de biciclete
 
În scurt timp va fi inaugurată şi cea mai mare fabrică de biciclete din Europa de Est, care va fi deschisă la Timişoara de o companie din Italia. 
 
Fabrica de Biciclete Sport Mechanical Workshop (SMW) va  produce anual, 1,5 milioane de biciclete. Se vor realiza atât biciclete obişnuite, cât şi electrice. 
 
Toate vor fi realizate pentru Decathlon, liderul local de echipamente sportive. Gigantul francez a semnat un parteneriat pe termen lung cu fabrica de la Timişoara, care va asigură activitatea unităţii de producţie pentru ei.    
 
Francezii beneficiază în acest moment circa 800.000 de biciclete pe an din două fabrici partenere din România. Una dintre ele este SMW, care asamblează de câţiva ani biciclete pentru Decathlon, într-o hală de 5.000 de metri pătraţi, închiriată pe platforma Incontro din Timişoara. 
 
Aici se asamblează bicicilete model B’Twin (aproximativ 300 de biciclete pe zi).    


Vă mai recomandăm:

Cea mai mare fabrică de biciclete din Europa de Est va fi inaugurată în acest an, la Timişoara. Investiţie de 30 de milioane de euro  FOTO

Fabrica de biciclete de la Timişoara care va produce 1,5 milioane de vehicule pe an pentru Decathlon FOTO
 

Cea mai mare fabrică de biciclete din Europa de Est se deschide la Timişoara. Investiţie de 30 de milioane de euro

Comuna de lângă Timişoara unde vine gigantul IKEA. În afară de mobilă, la Dumbrăviţa se vor mai fabrica senzori pentru industria aeronautică şi biciclete

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Adrian Foangӑ
24.11.2021, 11:34:15

Eu nu-mi iau bicicleta de la timisoara, ca banatenii se stie ca sunt mai grei de cap. Nu risc sa ma trezesc cu suruburi slabite, frane inexistente, etc

-17 (21 voturi)
The Fog
24.11.2021, 12:39:23

Poti sa-ti iei linistit bicicleta banateana, banatenii vor lucra doar in birouri, vor purta camasa si cravata. Asamblarea bicicletelor va fi facuta exclusiv de regateni pripasiti prin regiune. In aia presupun ca ai toata increderea. O bicicleta electrica de-asta, cu acumulator, transmisie pe curea si asistare inteligenta la pedalare mi-ar surade, daca ar fi al un pret decent. Am citit de una, care era formidabila, dar si pretul... vreo 4700 euro. Pentru ca scria pe ea "Harley Davidson".

+15 (19 voturi)
The Fog
24.11.2021, 12:40:05

Si totusi, nu e ciudat ca investitorii nu s-au dus sa-si faca fabricile in regiunile recunoscute pentru minte sprintena ale Romaniei? Stiti, cele din bancul cu bomba atomica romaneasca. Cei prosti "de bubuie" si cei isteti "de scapara".

+16 (18 voturi)
Sebastian D.
24.11.2021, 15:57:42

@Fog: Ai vazut ca au furat si benzina de la Baza militara americana, unde sa se duca? :)

+17 (17 voturi)
Modifică Setările