Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Timişoara, gata de cel mai mare târg de turism din lume. „Vrem să prezentăm un oraş modern, un oraş al viitorului“

2
18 Feb 2020 16:07:43
Autor: Stefan Both
City Cube este una dintre locaţiile târgului ITB Berlin FOTO Facebook/ITB Berlin
City Cube este una dintre locaţiile târgului ITB Berlin FOTO Facebook/ITB Berlin

Timişoara se prezintă la cel mai important târg de turism din lume, cel de la Berlin. În perioada 4-8 martie, vizitatorii vor fi atraşi de un stand special al Capitalei Culturale Europene din 2021.

De regulă, România a avut participări modeste la marile târguri internaţione de turism, însă în acest an Timişoara va avea o prezentare modernă, axată pe tehnologia viitorului, spune Simion Giurcă, şefului departamentului de Turism al Asociaţiei Timişoara 2021. 
 
“La ITB Berlin, standul României va avea şi un colţ pentru Timişoara. Mă gândesc să venim cu ceva modern, ceva deosebit, profitând de cuceririle tehnologice. Vrem să prezentăm o Timişoara modernă, o Timişoara a viitorului. Am identificat nişte soluţii senzaţionale şi ne vom folosi de toate aventajele pe care ni le oferă tehnologia, ca lumea să vină, să vadă ce se întâmplă aolo. Sunt convins că putem să-I cucerim”, a spus Simion Giurcă. 

ITB Berlin este un eveniment de dimansiuni gigantice. La expoziţia din acest an participă 180 de ţări de pe toate continentele, vor fi peste 10.000 de expozaţi şi se aşteaptă în jur de 160.000 de vizitatori.  

La Viena au prezentat conceptul Mic dejun la Margina
 
Primul târg din 2020 pentru Timişoara a fost în Austria, unde s-a prezentat conceptul Micul dejun de la Margina. 
 
„Am început anul cu târgul de la Viena, unde am avut o acţiune foarte bine primită, un mic dejun. Am prezentat de fapt conceptul Mic dejun la Margina. Am vrut să promovăm valorile locale, gastronomia locală, foarte căutate, şi avem acest produs care deja există. E aiurea să dai nişte produse pe care turistul nu le găseşte când vine aici. Micul dejun de la Margina există şi are succes”, a mai afirmat Simion Giurcă. 

Timişoara apare în presa internaţională
 
Timişoara va fi prezentă şi în mai multe cotidiene de mare tiraj din Europa. Primul articol va fi publicat în Kronen Zeiting, ceal mai mare cotidian din Austria. 
 
„Vom avea o prezenţă în cel mai mare cotidian din Austria, vizita jurnalistică s-a făcut în luna decembrie, articolul e aproape finalizat. Kronen Zeiting are două milioane de cititori. Mai avem câteva reportaje radio, la 18 posturi din cadrul Radio Group din Germania, care vor fi difuzate până la începutul lunii martie. Anul acesta o să mai aducem la Timişoara ziarişti de la mari cotidiene şi blogeri. Trebuie să fie un an de promovare, ca anul viitor să putem să culegem rezultatele”, a mai spus Simion Giurcă. 
 

"Oamenii nu vin să vadă clădiri. Ei vin pentru o trăire"
 
Jurnalistul austriac de la Kronen Zeiting, care a vizitat Timişoara, a avut numai cuvinte de laudă, susţine Simion Giurcă. 
 
„L-am întrebat ce impresie i-a făcut Timişoara. Mi-a spus că impresia este extraordinară. Oraşul are personalitate, are substanţă, iar clădirile care nu se vor renova, nu interesează pe nimeni. Oamenii nu vin să vadă clădiri. Ei vin pentru o trăire. Îi interesează un spectacol bun, câteva restaurante bune, un program turistic, un tur de oraş în care să primească informaţii bune. Noi trebuie să le oferim orice ca ei să se simtă bine. Timişoara are suficiente de oferit”, a adăugat Giurcă. 
   
Citeşte şi:

Cum va încerca Timişoara să atragă un milion de turişti în 2021. „E greu să te defineşti un oraş de lux dacă nu ai hotel de 5 stele“
 
Expertul care a promovat vreme de 24 de ani România în capitala Austriei are secretul prin care turiştii străni vor fi atraşi la Timişoara

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Romania Adevar
18.02.2020, 16:23:19

Romania: Making Killers pe cetateni. https://www.seruah.com/index.html/

Carmen Florea
18.02.2020, 17:30:34

Un oras frumos ....Timişoara .