Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Timişoara a ratat o finanţare europeană de opt milioane de euro. Explicaţiile primarului Nicolae Robu

0
11 Dec 2018 15:46:03
Autor: Daniel Dancea
Primăria Timişoara a depus o cerere de finanţare pentru a recupera banii investiţi în tramvaiele Armonia
Primăria Timişoara a depus o cerere de finanţare pentru a recupera banii investiţi în tramvaiele Armonia

Primăria Timişoara a ratat o finanţare de opt milioane de euro, bani pe care municipalitatea i-a investit deja în reabilitarea a 30 de tramvaie. Practic, primăria avea posibilitatea să îşi recupereze banii investiţi, dar proiectul a fost respins.

Eşec al Primăriei Timişoara în domeniul fondurilor europene. Un proiect care viza recuperarea, din fonduri europene, a banilor investiţi în reabilitarea tramvaielor Armonia a fost respins. „Noi am fost miraţi de acest verdict pentru că atunci când s-a anunţat că vor fi decontate proiecte realizate pe venituri proprii chiar s-a venit înspre noi cu insistenţe să aplicăm că nu prea există solicitări, că sunt foarte greu de îndeplinit condiţiile. Ni s-a spus că nu e nicio problemă”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Edilul a declarat că proiectul a fost respins pentru chestiuni de „timing”. „Noi aveam un anumit termen de încheiere a furnizării de tramvaie Armonia şi încă nu se puteau depune cereri de finanţare până la acel termen. Furnizorii erau pregătiţi să ne livreze toate tramvaiele dacă şi noi am fi avut banii să plătim ritmic. Cum noi nu am vrut să ne încărcăm cu plăţi mari pe o perioadă scurtă de timp, în situaţia financiară delicată pe care am avut-o am sistat lucrările. Făcând asta, termenul în care ar fi fost livrate tramvaiele a ajuns să fie încadrabil în perioada de depunere a cererilor de finanţare pe Axa Retro”, a declarat primarul, potrivit căruia proiectul a fost respins pentru că s-a considerat că termenul eligibil este cel iniţial, când primăria oricum nu putea depune cerere de finanţare.

„Ni s-a spus că nu e nicio problemă. Nimeni nu s-a legat de aspectul acesta. Trebuia să avem toate tramvaiele. Eu zic că este interpretabil. O să depunem o contestaţie”, a mai declarat primarul Nicolae Robu.

Pe cea mai importantă axă de finanţare, Axa 4, prin care se pot atrage fonduri de 54 de milioane de euro, Primăria Timişoara nu a depus încă nicio cerere de finanţare, deşi termenul limită este sfârşitul acestui an. Primarul Nicolae Robu a declarat că primăria va depune până în 31 decembrie proiecte de peste 100 de milioane de euro, accesând tot ce se poate accesa.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii