Timişoreanca Andreea Ilie este şi manechin şi mezzosprană de succes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişoreanca a reuşit să îşi facă un nume între cele mai apreciate manechine din Vest, dar şi ca mezzosporană la Filarmonica Banatul. Andreea spune că dragostea pentru muzică s-a născut treptat şi că, iniţial, nu a vrut să urmeze o carieră artistică, pentru că a văzut cât de greu i-a fost fratelui ei.

PROFIL
Născută. 21.11.1984, Timişoara
Studii. Master Canto - Facultatea de Muzică, Universitatea de Vest
Experienţă. Mezzosoprană la Filarmonica Banatul de 4 ani
Familie. Necăsătorită

Sensibilitatea artitistică s-a moştenit în familia Ilie. Andreea Ilie, o timişoreancă de 26 de ani, ştie foarte bine ce înseamnă arta: un strop de pasiune şi de talent şi o tonă de muncă asiduă. Provine dintr-o familie în care arta a fost mereu punctul central, tatăl său fiind pianist, fratele său a ajuns un reputat trompetist la Londra, iar mama sa lucrează la Muzeul Banatului.
Andreea spune că dragostea pentru muzică s-a născut treptat şi că, iniţial, nu a vrut să urmeze o carieră artistică, pentru că a văzut cât de greu i-a fost fratelui ei. „Fratele meu studia foarte mult, iar tatăl meu era uneori foarte dur cu el. În artă e nevoie de foarte multă disciplină. I-a prins bine, pentru că a terminat specializarea trompetă la Royal Academy şi a făcut master şi doctorat la Cambridge”, povesteşte Andreea.
Andreea a urmat apoi liceul de muzică Ion Vidu şi a descoperit că are calităţi de mezzosoprană. Tot atunci a câştigat primul concurs de Miss şi şi-a dat seama că şi atuurile fizice pot fi foarte importante.

Prezentări de modă
„Am început să particip la mai multe concursuri de frumuseţe, unde am obţinut, aproape întotdeauna, titlul de miss popularitate, iar apoi au început prezentările de modă”, mai spune tânăra.
Primul rol pe care l-a interpretat, în anul IV de facultate, a fost cel al Zitei din Gianni Scchichi a lui Puccini, iar din anul I lucra deja ca mezzosoprană la Filarmonica Banatul. A reuşit să obţină postul dorit la instituţia de cultură, dar satisfacţia a venit un pic mai greu, pentru că a aflat că lucrurile nu sunt aşa simple. „Când am intrat, eram cea mai mică dintre colegele mele, care mi-au spus: «Bine ai venit în cuibul de viespi!» Am înţeles peste un timp că aşa e în artă şi că supravieţuieşti destul de greu dacă nu ai un caracter puternic”, a explicat Andreea Ilie.
Pentru frumoasa timişoreancă cel mai mare vis este să interpeteze rolul Carmen, din opera omonimă a compozitorului George Bizet. De asemenea, tânăra spune că îşi doreşte foarte mult să lucreze la Opera Naţională din Timişoara, dar că, deocamdată, şansele sunt destul de mici, întrucât posturile sunt blocate.
În curând va susţine dizertaţia de master, şi a ţinut să menţioneze că îi admiră foarte mult pe cele două mari mezzosoprane Lucia Papa şi Elina Garanca, şi pe directorul Operei din Timişoara Corneliu Murgu. La dizertaţia de master o are coordonatoare pe Dana Chifu.

Întrebări şi răspunsuri

Care este compozitorul tău preferat?
Mascagni, pentru că exprimă realismul, atât în subiect, cât şi în caracterul personajului. Dacă citiţi subiectul Cavalleriei Rusticane veţi regăsi o descriere a vieţii de zi cu zi.

Care este designerul tău preferat?
O timişoreancă. Cristina Lazăr, pentru că are stil şi foloseşte mult două materiale, care, cred eu, exprimă cel mai bine feminitatea: catifeaua şi mătasea.

Ce-i place
„Îmi place frumuseţea caracterului oamenilor. Apreciez în mod deosebit bunătatea, cinstea, onoarea şi demnitatea”.

Ce nu-i place
„Nu-mi place absolut deloc falsitatea. La noi în domeniu sunt prea mulţi oameni care joacă teatru şi în afara scenei. Nu îmi place, de asemenea, că în România se merge mai mult pe relaţii decât pe profesionalism”.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite