Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Timişorenii care au afaceri în Grecia trăiesc din plin criza elenă: Firmele străine nu mai au voie să încaseze bani de pe carduri greceşti

0
17 Jul 2015 14:38:17
Autor: Stefan Both
Magazinul online din Grecia a fost tras pe linie moartă
Magazinul online din Grecia a fost tras pe linie moartă

În dorinţa de a ţine banii în ţară, firmele străine nu mai au voie să încaseze bani de pe carduri de credit greceşti. Nu se mai fac plătiţi prin PayPal şi sunt probleme şi cu plata prin virament bancar.

Situatia economica din Grecia a dus la măsuri drastice, fiind afectate şi firmele străine cu afaceri în această ţara. Într-o asemenea situaţie se afla şi o firmă timişoreană. Delticom este prezent în Grecia din 2004 cu shopul online de anvelope elastika-online.gr. În 2010 au adăugat şi shop-ul pentru anvelope moto. 
 
„Ne-am bucurat în aceşti peste zece ani de activitate de un climat comercial relativ stabil şi liniştit, reuşind să mulţumim câteva mii de clienţi cu serviciile noastre. Înrăutţtirea situaţiei economice din Grecia am resimţit-o şi noi anul acesta, începând cu lunile mai-iunie, în care puterea şi pofta de cumpărare scăzuta pare să-şi fi făcut efectele. Totul pleacă de la starea de incertitudine economică care s-a instaurat de câteva luni în Grecia”, a declarat Traian Pop, directorul firmei Delticom, care deţine şi magazinul online elastika-online.gr. 
 
Recent guvernul grec a trecut la o nouă măsură de avarie: În dorinţa de a ţine banii în ţară, firmele străine nu mai au voie să încaseze bani de pe carduri de credit greceşti. Se încearcă astfel  impunerea populaţiei să-şi cheltuie banii doar în ţară. 

 "Întâmpinăm probleme şi cu plata prin virament bancar"
 
Omul de afaceri timişorean susţine că cel mai mare şoc l-a resimiţit însa la începutul lunii iulie când atât PayPal cât şi procesatorul lor de plăţi cu cardul a sistat activitatea cu băncile greceşti. 
 
„Clienţii nu mai pot să-şi achiziţioneze anvelopele de la noi prin aceste două modalităţi moderne şi comode de plată. Întâmpinăm însă probleme şi cu plata prin virament bancar, majoritatea băncilor greceşti refuzând clienţilor noştri plata/viramentul către un cont bancar din afara Greciei”, a mai povestit Traian Pop.
 
Aceaste metode ale Guvernului elen pune în dificultate firmele străine care au filiale în Grecia. Online-shop-ul elastika-online.gr este momentan tras pe linie moarta de birocraţia grecească. „Deocamdată, activitatea fimei a fost restrânsă pe piaţa greceaşcă pe parcursul lunii iulie la aproximativ 15% din cea de anul trecut”, a mai spus Traian Pop.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii