Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Cine sunt cei care ne cer votul în Timiş. Candidaţii din colegiile 1 şi 2 pentru Senat

0
7 Dec 2012 07:07:04
Autor: Vali Silaghi
Teodor Mărieş şi Mircea Puceld se duelează în Colegiul 1 pentru Senat. FOTO: facebook.com
Teodor Mărieş şi Mircea Puceld se duelează în Colegiul 1 pentru Senat. FOTO: facebook.com

În săptămâna premergătoare alegerilor parlamentare, adevarul.ro vă va prezenta, în fiecare zi, pe scurt, detalii despre fiecare candidat participant la scrutinul din 9 decembrie.

 

În Colegiul 1 Timiş pentru Senat candidaţii sunt Teodor Mărieş (Forţa Civică), Beni-Oni Ardelean (PNL), Mircea Purceld (PP-DD), Francisc Szabo (UDMR), Ludovic Mardari (PRM), Zsolt Kasa (PPMT - Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania). Acest colegiu este format din circumscripţiile electorale 1 şi 2 pentru Camera Deputaţilor din Timişoara, adică jumătatea de vest a oraşului.
 
Teodor Mărieş este un fost revoluţionar, preşedinte al Asociaţiei "21 decembrie 1989", şi vicepreşedinte al partidului Forţa Civică. Mărieş este de loc din Maramureş şi de meserie constructor structuri.
 
Beni-Oni Ardelean este un prosper om de afaceri şi conferenţiar universitar, originar din Hunedoara, care a candidat şi la ultimele alegeri europarlamentare din partea PNL, însă nu a fost ales.
 
Mircea Purceld, de meserie economist, este preşedintele PP-DD Timiş. În trecut a fost consilier judeţean (între 1996 şi 2000) şi deputat din partea PRM (două mandate, între 2000 şi 2008).
 
Francisc Szabo, de meserie profesor, a fost consilier local în Timişoara, iar la alegerile locale din primăvar a candidat, fără succes, pentru funcţia de primar al oraşului.
 
Ludovic Mardari a fost deputat din partea PRM în legislatura 2000-2004. Exclus din partid în 2005 de către preşedintele de atunci al filialei Timiş, Mircea Purceld, care acum îi este concurent, Mardari a revenit în PRM în 2009, fiind vicepreşedintele filialei judeţene.
 
Zsolt Kasa, de meserie economist, este născut în Zalu, dar stabilit la Timişoara din anii '80. Din 2011 este preşedintele organizaţiei judeţene Timiş a Partidului Popular Maghiar din Transilvania.
 
Cea mai complexă infografie interactivă din presa românească: totul despre candidaţii din colegiul tău
 
În Colegiul 2 Timiş pentru Senat candidaţii sunt Gheorghe David (PDL), Petru Ehegartner (PNL), Ilie Bertea (PP-DD), Csaba Farkas (UDMR), Livius Ţîrnea (PRM), Peter Schwartz (PPMT). Acest colegiu este format din circumscripţiile electorale 3 şi 4 pentru Camera Deputaţilor din Timişoara, adică jumătatea de est a oraşului.
 
Gheorghe David este profesor universitar în agronomie şi este senator PDL, ales în 2004 şi 2008. În această vară, David a migrat la PSD, însă doar pentru câteva zile, revenit apoi la partidul care l-a lansat.
 
Petru Ehegartner este acum la al doilea mandat de consilier local în Timişoara şi preşedinte al organizaţiei municipale a PNL. Doctor inginer, Ehegartner a lucrat înainte de Revoluţie la AEM, iar după şi-a înfiinţat propria firmă, fiind acum un prosper om de afaceri.
 
Fost poliţist, Ilie Bertea este de profesie mediator şi este prim vicepreşedinte al PP-DD Timiş. În primăvară, acesta a candidat la Primăria Timişoarei, unde este acum consilier local.
 
Livius Ţîrnea, de meserie medic şi asistent universitar la Medicină, este preşedintele prim-vicepreşedintele filialei PRM Timiş.
 
Cine sunt cei care ne cer votul în Timiş. Candidaţii din colegiile 1 şi 2 pentru Camera Deputaţilor
 
Cine sunt cei care ne cer votul în Timiş. Candidaţii din colegiile 3 şi 4 pentru Camera Deputaţilor
 
Cine sunt cei care ne cer votul în Timiş. Candidaţii din colegiile 5 şi 6 pentru Camera Deputaţilor
 
Cine sunt cei care ne cer votul în Timiş. Candidaţii din colegiile 7 şi 8 pentru Camera Deputaţilor
 
Cine sunt cei care ne cer votul în Timiş. Candidaţii din colegiile 9 şi 10 pentru Camera Deputaţilor

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările