Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Weekend cu mult teatru, muzică de calitate şi evenimente caritabile pentru timişoreni

0
7 Dec 2012 00:07:03
Autor: Vali Silaghi
JazzyBIT s-a înfiinţat de un an şi un pic şi are deja zeci de concerte. FOTO: facebook.com/JazzyBIT.band
JazzyBIT s-a înfiinţat de un an şi un pic şi are deja zeci de concerte. FOTO: facebook.com/JazzyBIT.band

Sfârşitul de săptămână oferă timişorenilor, pe lângă o vreme friguroasă şi precipitaţii pe măsură, şi nenumărate posibilităţi de petrecere a timpului liber, cu muzică, teatru şi alte evenimente pe toate gusturile.

Vineri, de la ora 17.00, Teatrul pentru copii Merlin pune în scenă "Crăiasa Zăpezilor", iar de la ora 18.00, la Operă, are loc un eveniment dedicat tot copiilor: premiera spectacolului de operă "Steaua de sticlă". La aceeaşi oră, Teatrul German ne invită la "Neînţelegerea", de Albert Camus. Filarmonica ne invită, ca în fiecare vineri, la un concert simfonic, de la ora 19.00, în sala Capitol. De această dată, concertul este bazat pe muzica lui Franz Schubert. Tot de la 19.00, Teatrul Maghiar ne prezintă, în premieră, "Gradenia", iar Teatrul Naţional, în Studio 5 - "Dumnezeu e un mafiot".

De la ora 21.00, în P. Howard se aude muzică de calitate, tinerii de la JazzyBIT susţinând ultimul concert al anului în Timişoara, iar de la ora 22.00, în Bunker, este concert unplugged Fără Zahăr.
 
Sâmbătă, Teatrul Naţional ne ivită, de la ora 19.00, la piesa "Ţarul Ivan îşi schimbă meseria", iar Teatrul Maghiar pune în scenă din nou, de la aceeaşi oră, piesa care a avut premiera în ziua precedentă. Filarmonica "Banatul" a pregătit pentru sâmbătă seara, ora 19.00, un concert simfonic de muzică românească, dedicat compozitorului Remus Georgescu, la aniversarea a 80 de ani. Şi Teatrul German are activitate sâmbătă, cu piesa "Fetiţa din bolul peştelui auriu", de la ora 19.30. Clubul Daos va răsuna de muzică rock de calitate de la ora 22.00, cu un concert al "localnicilor" de la Alternativ Quartet şi Burning Table.
 
Duminica nu duce nici ea lipsă de teatru, "Naţionalul" timişorean invitându-ne, de la ora 19.00, la "Iulius Caesar", după William Shakespeare.
 
În acest week-end, la Timişoara are loc un nou eveniment din cadrul proiectului "Stand together". Este vorba despre o acţiune de strângere de fonduri, în cadrul căreia peste 30 de tineri artişti pun la dispoziţie serviciile şi produsele lor (de la haine şi picturi până la make-up şi hairstyle). În plus, în fiecare dintre cele trei seri, vizitatorii se vor putea delecta cu muzică live. Încasările aduse de acest inedit târg, deschis de dimineaţa până seara, de vineri până duminică, la halele Timco, vor fi donate în sprijinul copiilor de la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă Timişoara.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările