Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Tot mai puţine şanse de angajare pentru tinerii care au studii superioare

0
24 Jul 2010 09:02:56
Autor: adevarul

Timişoara produce anual mii de licenţiaţi în domenii de care piaţa muncii nu mai are demult nevoie. Criza financiară reduce şansele absolvenţilor de a profesa în meseria pentru care s-au pregătit şi le oferă, în schimb, o carieră de "salahori".

AJOFM vine cu noi locuri de muncă pentru timişeni, însă nu şi pentru cei cu studii superioare. Deşi, la nivelul judeţului, sunt aproape 15.000 de şoferi, locurile de muncă listate la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş sunt doar 462. Chiar dacă creşterea numărului de joburi este aproape dublă faţă de lunile trecute, dar infimă faţă de numărul celor fără serviciu, specialiştii în domeniu susţin că se simte o revigorare pe piaţa muncii din Vest. Ei spun că trendul descendent al şomajului se va menţine până la sfârşitul anului, iar economia se va revigora.
Conform datelor furnizate de AJOFM Timiş, luna aceasta sunt disponibile 462 de locuri de muncă, dintre care doar 13 sunt destinate absolvenţilor de învăţământ superior. Timişenii se plâng că, odată rămas fără un loc de muncă, este foarte greu să îţi mai găseşti un job în această perioadă.

Joburi on-line

Pe lângă oferta AJOFM Timiş, la dispoziţia celor fără un loc de muncă sau al celor caută unul mai bun, există site-urile de profil unde angajatorii postează anunţuri. Multe dintre acestea sunt adresate celor care au studii tehnice, însă mult mai puţine faţă de anii trecuţi. Chiar şi aşa, concurenţa este destul de mare dacă ne uităm pe un site de joburi: pentru un post de analist programator postat în urmă cu doar două zile s-au înscris deja peste 800 de persoane.
De asemenea, aceste portaluri oferă locuri de muncă pentru cei care doresc să plece în străinătate. Cele mai multe le sunt oferite medicilor şi personalului sanitar auxiliar, care pot, spre exemplu, să aleagă un contract în Franţa, unde vor câştiga între 1.200 şi 1.500 de euro, plus alte facilităţi.

CLICK AICI PENTRU ALTE LOCURI DE MUNCĂ

Pasiunea şi studiile pierd în faţa experienţei practice pe piaţa muncii din Timiş

Joburi rare pentru şomerii din Timiş: cercetători în chimie şi specialişti IT

Şansele de angajare ale timişenilor cresc odată cu numărul şomerilor

Ai carte, n-ai parte: la AJOFM Timiş nu sunt locuri de muncă pentru intelectuali

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările