Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Tragedie într-o familie cu 13 copii: studentă eminentă, omorâtă de o maşină în timp ce mergea la piaţă să vândă cartofi ca să-şi ajute părinţii

39
28 Jun 2019 15:48:19
Autor: Daniel Dancea
Microbusul condus de Naomi Podean a fost lovit în plin de un VW Golf FOTO lugojinfo/Adevărul
Microbusul condus de Naomi Podean a fost lovit în plin de un VW Golf FOTO lugojinfo/Adevărul

O tânără de 21 de ani din Timiş, provenită dintr-o familie cu 13 copii şi studentă cu bursă de merit la Universitatea Politehnica din Timişoara, a murit vineri dimineaţa într-un cumplit accident rutier. Tânăra, ai cărei părinţi trăiesc din legumicultură, mergea la piaţă cu cartofi de vânzare când microbuzul pe care îl conducea a fost lovit de un şofer care a intrat pe contrasens.

Tragedie într-o familie cu 13 copii din comuna timişeană Belinţ. Naomi Ana Podeanu, care a împlinit joi 21 de ani şi care era studentă în anul întâi la Facultatea de Eletrotehnică şi Eletroenergetică a Universităţii Politehnica, având atât bursă de merit, cât şi bursă socială, a murit într-un accident de circulaţie petrecut vineri dimineaţa în localitatea Coşteiu. Tânăra, ai cărei părinţi trăiesc în Belinţ, din legumicultură, mergea cu un microbuz încărcat cu cartofi spre piaţa din Bocşa, judeţul Caraş-Severin. În localitatea Coşteiu, lângă Lugoj, şoferul unui VW a intrat pe contrasens, lovind în plin microbuzul condus de Naomi. Tânăra a murit pe loc, iar tatăl fetei care era în faţă, cu o altă maşină, a suferit un şoc.

Familia Podeanu, un model în comunitatea locală

În anul 2015, ziarul „Adevărul” a publicat povestea familiei Podean, arătând cum a reuşit familia de legumicultori să crească 13 copii care au rezultate deosebite la şcoală în timp ce îşi ajută şi părinţii la muncile câmpului. „Adevărul” arăta atunci că, în timp ce îşi ajută familia la legumicultură, copiii familiei Podean au rezultate deosebite la învăţătură, uimindu-i pe profesori şi comunitatea locală.

Simion Dănilă, profesor de limbile română şi germană, traducător al lui Nietzsche, premiat de Uniunea Scriitorilor din România şi locuitor al comunei Belinţ, spunea pentru „Adevărul” că familia Podean este un adevărat model în zonă. „De regulă, de numărul mare al membrilor familiei legăm sărăcia. Nu este un model de genul acesta. Cu 13 copii, cu braţele de muncă ale celor doi părinţi, familia aceasta este una din familiile prospere ale localităţii. Copiii aceştia, care s-au crescut unii pe alţii, au reuşit prin propria muncă“, declara profesorul Simion Dănilă în 2015. 

 Renumitul profesor bănăţean a predat înainte de pensionare şi la şcoala din Belinţ, acolo unde i-a putut observa pe copiii familiei Podean, despre care spunea că au impresionat cadrele didactice. „Discutam cu colegii în cancelarie şi toată lumea vorbea cu admiraţie. Îi vedeam curaţi, respectuoşi. Nu au spus niciodată o vorbă urâtă. Sunt copii inteligenţi. Toţi au fost la nivelul superior“, mai declara profesorul Dănilă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

39 Comentarii

Sorin Barbul
28.06.2019, 16:30:35

Dobitocii ăștia care ucid oamni având mașini puternice și încălcând regulile de circulație ar trebui împușcați.

+21 (21 voturi)
Constantin Bostan
28.06.2019, 16:44:27

Zilnic , azim de indivizi care intra pe contrasens , fie ca sant beti , fie ca sant tampiti , in mare majoritate de ambele cauze . Cei mai tampiti soferi din Europa sant printre romani ! Se dau permise intr-o veselie la toti retardatii , bani sa ai , restul nu conteaza . Sant persoane cu deficiente mintale grave inapte pt conducere auto . Cum de ajung acesti babuini sa treaca testele medicale , in special psihologic si psihiatric ?

+22 (22 voturi)
pathfinder
28.06.2019, 17:23:50

"Cum de ajung acesti babuini sa treaca testele medicale , in special psihologic si psihiatric ?" Cu bani.

+15 (15 voturi)
¡Ay, caramba
28.06.2019, 16:48:46

Se ia un cazan de VW din anii '90, cârpit cu piese din dezmembrări (se vede în film cum mașina e bleumarin, dar aripa stânga-față e roșie, jante de aluminiu în stânga și de tablă în dreapta), i se pune la volan un cocalar care abia știe să se iscălească și-ți iese, mereu și mereu, rezultatul din poze. Bat pariu că, înainte de accident, bubuia maneaua în VW. Dumnezeu s-o ierte pe biata fată. Și pe toate celelalte victime nevinovate care, într-o bună zi, au avut ghinionul să le iasă în față, pe contrasens, gibonul descreierat.

+27 (27 voturi)
geek-a-contra
28.06.2019, 17:35:08

si animalul cu vw-ul mai este inca in viata?

+13 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (39)

Modifică Setările