Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Trei noi infectaţi cu coronavirus la Lugoj, după după o pauză de aproape două luni de la ultimul caz

0
29 Jun 2020 23:19:59
Autor: Stefan Both
Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara
Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara

Cel puţin unul dintre pacienţi provine de la multinaţională Hella, unde s-au luat deja măsurile necesare de izolare a celor care au intrat în contact direct cu persoana infectată.

Lugojul are confirmate trei cazuri noi de infectare cu coronavirus, după o pauză de aproape două luni de la ultimul caz din oraş. Unul dintre pacienţii s-a dus să se testeze din propria iniţiativă la spital, în timp ce alţi doi au fost testaţi după ce au ajuns la Urgenţe.
 
Cel puţin unul dintre pacienţi provine de la o multinaţională din Lugoj. Este vorba despre Hella, unde s-au luat deja măsurile necesare de izolare a celor care au intrat în contact direct cu persoana infectată.

„Un coleg este purtător sigur, a fost testat la Lugoj. Al doilea caz nu avem confirmare oficial, deoarece colegul a decis să îşi facă pe cont propriu testul, într-o reţea de spitale private, doar să vadă dacă are anticorpi sau nu, aşteptăm să primim rezultate oficiale. În ceea ce priveşte primul caz, în cadrul companiei s-au identificat colegii cu care a intrat în contact săptămâna trecută, astfel că toţi colegii săi sunt izolaţi. Privind măsurile de igienă, s-au făcut suplimentar pe acele culoare pe care colegul confirmat a avut activitate. Zonele au trasee de acces, cât şi de ieşire diferite, iar pentru activităţile de echipe sau pe linie de producţie, acestea sunt izolate în funcţie de activităţile pe care le desfăşoară colegii, tocmai pentru a putea dezinfecta acolo unde este nevoie dacă apare un caz de îmbolnăvire. Colegul diagnosticat cert prezintă simptome, însă starea sa este bună. Va fi dus la Timişoara pentru îngrijiri. Urmărim să vedem cum va evolua starea lui de sănătate. Oferim familiei tot suportul pentru cât timp acesta lipseşte de acasă”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Nicoleta Tudor, purtător de cuvânt la Hella.
 
DSP precizează că, în cazurile depistate pozitiv, se recurge la anchetă epidemiologică în urma căreia se izolează toţi contacţii direcţi ai celor depistaţi că au coronavirus.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii