Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Trei rezultate pozitive din peste 10.500 teste. Rezultatele screeningului naţional de coronavirus în Ungaria

4
2 Jul 2020 09:31:21
Autor: Stefan Both
Screeningul naţional a fost realizat de Universitatea Semmelweis din Budapesta
Screeningul naţional a fost realizat de Universitatea Semmelweis din Budapesta

Printre cei care au furnizat probe au fost descoperite 70 de cazuri seropozitive, ceea ce înseamnă că până la data de 16 mai, 0,68% din populaţia maghiară, adică 56.439 de persoane au trecut prin infecţie.

În urma screeningului naţional de coronavirus care a avut loc în luna mai, în Ungaria, dintre cele 10 575 de teste PCR care au fost efectuate pe un eşantion reprezentativ de aproape 18.000 de persoane, doar 3 au dat rezultat pozitiv, a anunţat Béla Merkely, rectorul Universităţii Semmelweis din Budapesta şi coordonatorul echipei de analiză epidemiologică clinică.

Declaraţia a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc în capitala ungară, citat de MTI.
 
Raportul infecţiilor active confirmate prin testarea PCR este de 0,029%, ceea ce înseamnă că la data cercetării, numărul persoanelor infectate a fost de 2.421, a specificat Béla Merkely.
 
Printre cei care au furnizat probe au fost descoperite 70 de cazuri seropozitive, ceea ce înseamnă că până la data de 16 mai, 0,68% din populaţia maghiară, adică 56.439 de persoane au trecut prin infecţie.
 
Probele au fost recoltate de la 17.787 de persoane cu vârsta de peste 14 ani, din 489 de localităţi diferite, a explicat Kornélia Mag, vicepreşedintele Oficiului Central de Statistică al Ungariei.

Chestionarul care a făcut parte din cercetare a fost completat cu 12 236 de persoane, iar la testarea care arată anticorpii şi RNS-ul pentru virus s-au prezentat 10 575 de persoane. În 10 474 de cazuri a avut loc atât testarea, cât şi completarea chestionarului.
 
Astfel, rata de participare a fost de 67,7%. Cercetarea H-UNCOVER a fost realizat de cele patru universităţi maghiare de medicină şi de Oficiul Central de Statistică al Ungariei, cu sprijinul Ministerului Inovaţiei şi Tehnologiei din Ungaria. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Klaus Ciocannis
2.07.2020, 09:50:23

E acelasi fas facut si in Bucuresti. Ba, e logic ca daca faci testari de tipul asta, la plezneala, o sa iti iasa extrem de putini. In cazul testarilor facute pe baza de ancheta epidemiologica vor exista mai multi pentru ca deja exista macar un confirmat si i se testeaza contactii, deci sanse mari sa mai fi dat. Chiar, la testele astea voluntari, in cazul alora 3 gasiti pozitivi se face ancheta epidemiologica? Ceva imi spune ca daca le cauti contactii o sa mai gasesti iar aia nu s-au prezentat la acest voluntariat. E o chestiune de logica elementara. E ca si cum ai face un dosar penal pt viol tuturor barbatilor din tara, evident ca 99,(9)% o sa fie nevinovati. Daca te duci insa pe firul logic al evenimentelor sanse mari sa fie punct ochit punct lovit - 100% reusita.

-4 (4 voturi)
turcu vasile
2.07.2020, 13:10:39

@ Ciocaniss Tu pomenești de logică, în loc să te-ascunzi la auzul cuvântului ”logică”? După tine ar fi trebuit să facă zilnic 20 milioane de teste zilnic, ca un individ ca tine să fie sigur de câte teste avem. Nu ești curios câți sunt ca tine în țară la care ciripesc păsările la căpătâi?

+1 (3 voturi)
Ba! ciudă
2.07.2020, 13:12:17

Habar n-ai de măsurătorile statistice. Nu s-au făcut la ”plezneală” ca în București, ci luând în considerare reprezentavitatea statistică. Dacă nu te convinge: în Ungaria practic nu mai sunt noi infectați sau decedați .Dar când e vorba de unguri deveniți dintr-o dată ”superiori”, ca ș-ai românu când se vesele-e-ește. :)))

+2 (2 voturi)
Klaus Ciocannis
2.07.2020, 19:24:34

turcule ba te bag in buzunar pe orice subiect ba narodule! hai, cauta-ma pe afara! te sun eu daca e.

Modifică Setările