Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Ucigaşul cu Ferrari a început operaţiunea „eliberarea” şi lucrează la spectacolul de Crăciun din puşcărie

0
13 Dec 2011 08:11:49
Autor: adevarul
Adrian Cocoana, vacanta in Sri Lanka
Adrian Cocoana, vacanta in Sri Lanka

Aşa cum ziarul „Adevărul” anticipa, imediat după condamnarea lui Cocoană, acesta nu o să facă foarte mulţi pureci în puşcărie. La mai puţin de o lună de la încarcerare, Cocoană a început campania de eliberare condiţionată. 

Cu patru luni din pedeapsă ispăşite deja, Cocoană ar mai avea de stat în detenţie trei ani şi 8 luni. Teoretic. Practic, Cocoană poate scăpa peste un an şi opt luni dacă are un comportament exemplar şi dacă îşi câştigă zile prin muncă. Potrivit unor surse din interiorul penitenciarului, Cocoană, rămas lefter după ce şi-a transferat afacerile şi bunurile pe alte persoane, nu are nevoie de bani şi nu iese la muncă în construcţii, aşa cum fac alţi deţinuţi, care câştigă şi recucere a pedepsei şi bani. „Cocoană se implică în activităţile culturale pentru a câştiga zile. Acum este implicat în programul pe care îl vor face deţinuţii de Crăciun”, au spus surse importante din cadrul penitenciarului. 

Cum poate scăpa Cocoană din puşcărie

Potrivit avocatului Arcadie Anastasescu, specializat în drept penal, Cocoană va putea scăpa de puşcărie după executarea efectivă a unei jumătăţi din pedeapsă şi cumularea executării a două treimi din pedeapsă prin muncă. Practic, dacă va munci în detenţie, Cocoană poate scăpa de puşcărie peste un an şi opt luni, patru luni deducându-se din perioada de arest preventiv. 


  

CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO

Adrian Cocoană a omorât, pe 19 august 2008, un tănăr în mijlocul oraşului Timişoara. Cocoana îşi conducea bolidul Ferrari cu peste 100 de kilometri pe oră prin oraş, conform expertizelor tehnice ulterioare. A intrat într-o depăşire pe contrasens, a lovit un taxi şi apoi a ricoşat pe trotuar, unde l-a lovit mortal pe Lucian Reja şi a rănit-o pe prietena acestuia. Cocoană s-a predat Poliţiei Rutiere Timişoara a doua zi şi a fost arestat preventiv. A fost cercetat şi trimis în judecată de Parchetul Tribunalului Timiş pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi fugă de la locul accidentului. Acesta a stat arestat preventiv numai câteva luni, până când dosarul lui a ajuns la Tribunalul Dolj, unde a fost pus în libertate imediat. Ulterior s-a aflat că preşedintele completului care a dispus eliberarea este acelaşi judecător acuzat de nereguli în dosarul Gorbunov. Călătoriile penale ale ucigaşului cu Ferrari: de la ATV la Ferrari, via Corvette

   
CLICK PE POZE PENTRU FOTOGALERIE CU COCOANĂ ÎN SRI LANKA

Ucigaşul cu Ferrari, Adrian Cocoană, a ieşit din toate firmele în care era asociat si administrator, la o lună după ce a fost condamnat să achite trei milioane de lei familiei tânărului peste care a dat cu Ferrari. El era acţionar la două filme de dezvoltare imobiliară, din care a ieşit în august şi septembrie 2010, după ce în luna iulie a fost condamnat de instanţă să plătească despăgubirile morale.

EXCLUSIV Ucigaşul cu Ferrari a încercat să tragă în piept asigurările cu 16.000 de euro 

Timişoara: EXCLUSIV Ucigaşul cu Ferrari a mărturisit: "Îmi pare rău pentru accident!" 

 Cocoană a renunţat la firma Nuevas Cassa, în august 2010, în favoarea altui asociat, firmă pe care a fost cumpărat automobilul Ferrari cu care Adrian Cocoană şi-a ucis victima. După câteva săptămâni, Cocoană s-a retras din cea de-a doua firmă în care era asociat: South Park Residential, care se ocupa tot de proiecte imobiliare. El a rămas acţionar la o firmă de taxi care nu produce nimic, înfiinţată în anul 2003, al cărei obiect de activitate este taximetria.

 Cum şi-a pierdut Cocoană vila

 Cocoană s-a scăpat rapid şi de vila sa, luând un împrumut greu de returnat de la o cunoştinţă a sa, care este acum proprietara vilei sale. Ucigaşul cu Ferrari a luat un împrumut de 65.000 de euro în septemebrie 2009, pe care l-a garantat cu o casă şi un teren aflate în apropiere pe „Fâşia Gaza” din Timişoara.

Liceanul de bani gata care a ucis cu 160 km/h i-a şocat până şi pe medicii legişti: "Au explodat inimile în cele patru victime 

VIDEO FOTO Timişoara: Beizadeaua care a omorât şase oameni

Şoferul vinovat de carnagiul din Banat era vitezoman şi începător (GALERIE FOTO)


Timişoara: Vitezomanul de 18 ani care a produs carnagiul din Banat şi-a revenit (GALERIE FOTO)

EXCLUSIV Şoferul vitezoman care a provocat carnagiul din Banat a aflat ce a făcut şi a intrat în depresie

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările