Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Ucrainenii care s-au răsturnat cu microbuzul în Banat au ieşit din spital: „A fost o minune” FOTO

0
7 Jul 2022 14:26:12
Autor: Stefan Both
Microbuzul din Ucraina s-a răsturnat pe o parte FOTO Asociaţia Pro Ucraina
Microbuzul din Ucraina s-a răsturnat pe o parte FOTO Asociaţia Pro Ucraina

Toţi cei nouă pasageri ai microbuzului cu refuigiaţi din Ucraina, care s-a răsturnat, luni, 4 iulie, lângă Moldova Nouă, au fost externaţi din câteva spitale din Banat. Ca prin minune a scăpat cu viaţă şi bebeluşul de patru luni aflat în autovehicul. Micuţul a stat până joi la Spitalul de copii din Timişoara.

GALERIE FOTO

Toate cele nouă persoane implicate în accidentul de luni, 4 iulie, când microbuzul lor s-a răsturnat, în apropiere de Moldova Nouă, au fost externate. Ucrainenii care erau refugiaţi la Sibiu, au fost internaţi în spitale din trei oraşe bănăţene: Moldova Nouă, Reşiţa şi Timişoara. O fetiţă de nouă ani a fost transportată în oraşul de pe Bega cu elicopterul SMURD, iar un bebeluş de patru luni a fost supravegheat până joi la Spitalul de Copii “Louis Ţurcau” din Timişoara. 
 
“Toată lumea a ieşit din spital. Mama a fost externată miercuri, de la Reşiţa. În cazul ei s-a depistat o fractură de bazin, dar nu necesită intervenţie chirurgicală, absolut nimic. Bebeluşul a fost dus iniţial la spitalul din Moldova Nouă. A avut o stare bună, dar apoi, după o oră, a început să vomite. A fost dus la Reşiţa, pentru tomografie, iar de acolo, a fost transferat la Timişoara, pentru supraveghere. La cum a arătat accidentul, toţi sunt acum externaţi. A fost o minune! De trei nopţi nu am dormit, am stat într-o continuă disuţie cu medicii din trei oraşe, cu ISU, au fost oameni senzaţionali, sunt surprinsă. Patru spitale, trei oraşe, totul a fost legat de umanitate”, a declarat Alexandra Frâncu, voluntară implicată în ajutorarea refugiaţilor din Ucraina.
 

 
Tot joi, au părăsit spitalul şi cele două fete rămase la Spitalul Municipal din Reşiţa, de 18 şi 19 ani, aceasta din urmă cu câteva coaste fracturate. Şi copilul de nouă ani a fost externat de la spitalul de copii din Timişoara, starea sa fiind foarte bună. 


 
 

Microbuzul a lovit un cap de pod

 
Ucrainenii fuseseră cazaţi în Sibiu şi urmau să ajungă într-o tabără, în judeţul Caraş-Severin. Şoferul microbuzului care a lovit un cap de pod şi apoi s-a răsturnat era tot ucrainean.
 
“Grupul de ucraineni pe care-i ajutăm aici în Sibiu trebuia să ajungă într-o tabără. Dintre cei implicaţi în accident a fost şi o familie, tata, mama şi patru copii, cel mai mic de patru luni şi cel mai mare de nouă ani. În două-trei ore, o familie unită a fost împrăştiată prin spitalele din Moldova Nouă, Reşiţa şi Timişoara. A fost un accident foarte grav. Am fost sunaţi imediat şi ne-am implicat în salvarea victimelor. A fost destul de dificil, dar s-au mobilizat mulţi oameni de bine pentru a ajuta aceste persoane care au rămas din nou pe drumuri şi la propriu, şi la figurat. Vă daţi seama că a fost o traumă şi faptul că mama a fost despărţită de copilul ei sugar. Vrem să mulţumim tuturor celor care s-au implicat”, a declarat pastorul Sorin Cinger, coordonatorul asociaţiei Pro Ucraina Sibiu.
 
 
În cursul zilei de joi, toţi cei nouă ucraineni s-au întâlnit la Timişoara, urmând să plece cât mai repede înapoi, la Sibiu. 
 
 
Conform reprezentanţilor Asociaţiei Pro Ucraina, în oraşul transilvănean sunt în jur de 5.000 de refugiaţi din calea războiului. 


Vă recomandăm să mai citiţi:

Academia de fotbal Ruh Lviv s-a mutat în Timiş. „Nu am mai văzut aşa copii educaţi precum cei din Ucraina” VIDEO

 
Cum arată viaţa în Transcarpatia, regiunea Ucrainei unde nu au ajuns ororile războiului. REPORTAJ FOTO

Gest superb pentru două refugiate din Ucraina. Femeile au primit la cheie un salon de cosmetică în Timişoara VIDEO

Cea mai nouă biserică ridicată de ucraineni în Timişoara, deschisă şi pentru refugiaţi FOTO

„Tatăl“ refugiaţilor din Timişoara: „Cei din Ucraina, la fel ca afganii, fug fiindcă se tem pentru viaţa lor” FOTO

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările