Un campion la sporturi extreme din Timişoara îi învaţă pe elevi cum să se relaxeze după cursurile online

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cojocnean a făcut acest proiect prin şcoli şi înainte de pandemie FOTO Stefan Cojocnean
Cojocnean a făcut acest proiect prin şcoli şi înainte de pandemie FOTO Stefan Cojocnean

După program de mişcare şi relaxare pentru companii, unic în România, Ştefan Cojocnean s-a gândit să vină şi în ajutorul copiilor care fac şcoală online. Programul este gratuit, cel puţin deocamdată.

Sport pe scaun de acasă, relaxare şi motivare în rândul celor 46.000 de elevi din Timişoara, este noul proiect al lui Ştefan Cojocnean, multiplu campion de sporturi extreme. Ideea nu este nouă, ci doar trebuie adaptată. Cojocnean a lansat, anul trecut, un program de mişcare pentru cei care lucrează la birou şi nu aveau timp să facă sport. Mişcarea se făcea chiar în timpul serviciului, într-o pauză.  

Trainerul Ştefan Cojocnean a gândit un pachet de cinci terapii la locul de muncă: exerciţii practice de mişcare, pe scaun sau pe lângă scaun, streching, masaj, relaxare şi un moment motivaţional. 

Cojocnean mergea în clădirile de birouri, la firme şi corporaţii, unde se întâlnea cu angajaţii. Lucrau absolut toate grupele musculare principale: gât, braţ, umeri, spate, abdomen, talie, picioare, gambe.  Exerciţiile ghidate de respiraţie aveau scopul de a odihni şi de a reîncărca bateriile.  

În timpul pandemiei de coronavirus, copiii din Timişoara şi din judeţ sunt nevoiţi să facă ore online. Sportul nu trebuie însă neglijat.  

Programul de sport pe scaun, relaxare şi motivare în şcoli on line este o modalitate de prevenţie şi duce la creşterea stării de bine fizic, mental şi emoţional, spune Cojocnean. 

„Îmbinăm mişcarea pe scaun cu streching, relaxare, meloterapie, automasaj, exerciţiu de respiraţie, momentul motivaţional pe final. Orice se învaţă. Chiar şi starea de fericire. Nu inventăm roata. Acest program îi ajută pe copii să aibă o stare de bine mental şi fizic. Odată cu acestea se întăreşte şi sistemul imunitar. Preşedintele Iohannis a spus că românii au nevoie de programe de educaţie şi de prevenţie, petru a creşte starea sănătăţii la nivel de masă”, a spus Ştefan Cojocnean. 

Un moment de relaxare pentru cei mici FOTO Stefan Cojocnean

Sport pe scaun cu Cojocnean

„Am observat că la final toţi aveau o altă stare de spirit”

A început deja cu o clasă, cu elevi de clasa a 11-a, de la Liceul Emanoil Ungureanu, urmează săptămâna viitoare la clasa a 4-a a Liceul Sportiv.  

„Am observat că la final toţi aveau o altă stare de spirit. Pentru era o surpriză că se poate face sport pe scaun. Trebuie să mulţumesc profesoarei Mihaela Varga, de la Universitatea de Vest, care a scris o carte: Sport la birou. Aici e şi munca ei, la care am adus anumite îmbunătăţiri. Sunt peste o sută de exerciţii pe scaun, pentru toate grupele musculare. Evident că programul e structurat pe timp. De exemplu, în jumătate de oră avem nouă minute pe scaun, două minute de staching, două minute de relaxare, cinci minute de automasaj, un minut de motivaţional”, a explicat Ştefan Cojocnean.  

Cojocnean face sport cu cei mici FOTO Stefan Cojocnean

Sport pe scaun cu Cojocnean

Cursurile sunt gratis, deocamdată şi sunt în afara orelor de program. 

„Săptămâna viitoare voi intra la o oră de sport pe scaun cu cei de clasa a 4-a de la Liceul Sportiv. Noi acum vrem să vedem cum e, ce feedback avem. Ce putem să îmbunătăţim. Apoi, o să prezint programul şi Inspectoratului Şcolar. În programul pentru firme, percepeam un tarif de un lei pe minut. Vom vedea ce variante găsim pentru elevi”, a mai spus Cojocnean, proprietarul unei săli de sport în Timişoara. 

Ştefan Cojocean a extins programul şi pentru persoanele în vârstă 

Sport pe scaun cu Cojocnean

Campion de sporturi extreme

Ştefan Cojocnean este certificat ca instructor sportiv de Federaţia Română de Arte Marţiale de Contact, este fost campion şi vicecampion al României la kick-box full contact. Este multiplu campion mondial la sporturi extreme. A adus în România 14 recorduri mondiale la sporturi extreme, printre care record mondial la jucat baschet pe rotile timp de 25 de ore, record mondial la lovit sacul de kickbox timp de 17 ore, alergare viteză 100 de metri pe picioroange moderne sau alegare viteză pe picioroange moderne sărind cu coarda. 

Vă mai recomandăm:

FOTO Celebru campion de sporturi extreme, la cules de sparanghel în Austria. Coronavirusul a pus lacăt pe activitatea sportivă din ţară

FOTO Mişcare şi relaxare în timpul serviciului, cu un campion mondial de sporturi extreme. Soluţia pentru a face munca mai plăcută

FOTO Ultramaratonul de la Timişoara, o luptă teribilă cu mintea şi corpul. Faceţi cunoştinţă cu oamenii care aleargă 72 de ore

Picioroangele câştigătoare: campionul român la sporturile extreme a mai făcut două recorduri mondiale, la Impossibility Challanger de la Berlin


Cele 10 lucruri care îţi garantează o sănătate de fier - decalogul vieţii întocmit de românul campion mondial la sporturi extreme

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite