Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Un inginer şi-un manager au ajuns comici de succes

0
2 Dec 2009 09:07:21
Autor: adevarul
Băieţii de la Brigada 2 pe Trei înveselesc oamenii din toată ţara
Băieţii de la Brigada 2 pe Trei înveselesc oamenii din toată ţara

Sorin Pârcălab şi Flavius Kocsis sunt pionierii show-urilor de stand-up comedy din Timşoara.

Cu toate că patronii de cluburi din Timişoara se întrec în organizări de show-uri de stand-up comedy,  trupele de comici din Timişoara se pot număra pe degetele de la o mână. Dintre acestea, Brigada 2 pe trei este cea mai cunoscută. Trupa şi-a început activitatea sub acest nume doar din septembrie 2008, însă membrii componenţi, Sorin Pârcălab şi Flavius Kocsis aduc zâmbetele pe chipurile oamenilor de câţiva ani buni, de pe vremea când făceau parte din trupa OZN, de la Casa de Cultură a Studenţilor din Timişoara. Deşi nu au studii de specialitate şi sunt absolvenţi de Electronică şi Telecomunicaţii, respectiv Management Turistic, băieţii colindă ţara în lung şi-n lat şi înveselesc sute de oameni.

Totuşi, fenomenul de stand-up comedy e încă tânăr la noi în ţară. "Cred că la noi este mai degrabă curiozitate faţă de stand-up show-uri. Publicul a auzit că e vorba de ceva frumos şi vrea să încerce. Nu înseamnă că îi va şi plăcea", a spus Sorin Pârcălab.

Indiferent dacă e vorba de simplă curiozitate sau de pasiune, realitatea e că timişorenii se înghesuie la spectacolele de umor din urbe. Despre publicul timişorean, Sorin a spus că e destul de eterogen: "Publicul este uneori bun, alteori nu ştim de ce a venit la spectacol, iar câteodată este foarte bun."

Ca să îşi dea seama dacă au plăcut, băieţii de la Brigada 2 pe trei au un singur indicator: starea de spirit a publicului. "La stand-up, publicul trebuie să aplaude, să fie un barometru pentru performer", ne-a explicat Sorin.

Legat de numărul foarte mic de trupe de comici timişoreni, explicaţia este una simplă: "Nu e uşor, nici din punct de vedere artistic, nici financiar. Sau poate că i-am sabotat noi", a glumit Sorin în stilul său caracteristic.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările