Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Un lider religios cere demisia lui Oprea, „generalul care nu poate merge nici la cârciumă fără coloana oficială”: „Ne sfidează pentru că le permitem”

4
24 Oct 2015 13:03:48
Autor: Daniel Dancea
Într-un mesaj pe Facebook, pastorul Samy Tuţac cere demisia lui Oprea sau o reacţie a preşedintelui Iohannis, pentru care pastorul i-a chemat de multe ori pe credincioşi să se roage
Într-un mesaj pe Facebook, pastorul Samy Tuţac cere demisia lui Oprea sau o reacţie a preşedintelui Iohannis, pentru care pastorul i-a chemat de multe ori pe credincioşi să se roage

Liderul creştinilor baptişti din Comunitatea Timişoara, Samy Tuţac, a reacţionat dur la tăcerea vicepremierului Oprea, pe tema accidentului în urma căruia un poliţist care însoţea coloana oficială a vicepremierului a căzut cu maşina într-o groapă şi a murit. Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Tuţac a făcut apel şi la Klaus Iohannis, cerându-i preşedintelui să ia atitudine.

Pastorul Samy Tuţac, preşedintele Comunităţii Baptiste Timişoara, a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care solicită demisia vicepremierului Gabriel Oprea, „generalul care nu poate merge nici la cârciumă fără coloană oficială”. În acelaşi mesaj, Tuţac face o comparaţie cu premierul Olandei, care merge la serviciu pe bicicletă, însoţit doar de şeful său de cabinet. De asemenea, pastorul, care în repetate rânduri i-a chemat pe credincioşi să se roage pentru preşedintele Klaus Iohannis, face apel de această dată la preşedinte pentru a reacţiona cerând „nemţeşte sau milităreşte” demisia vicepremierului Oprea. Redăm mai jos mesajul integral al pastorului, publicat sub titlul „Guvernanţii ne sfidează pentru că le permitem să ne sfideze”.  

„Interesant, premierul Olandei, Mark Rutte, poate merge la servici cu bicicleta, însoţit doar de şeful de cabinet, tot pe bicicletă. Vicepremierul României, generalul Oprea, nu poate merge nici la cârciumă fără coloană oficială...chiar şi cu preţul vieţii unui tânăr agent de poliţie. Ce face acum domnul vicepremier al României? Face ce ştiu ei, guvernanţii noştri, mai bine, adică ne sfidează. Chiar dacă există şi oameni de bună calitate între guvernanţii noştri, aceştia nu reuşesc deocamdată decât să fie stingheri.

Aerul general prin Parlament, Guvern şi alte instituţii locale sau naţionale, este îmbibat cu incompetenţă, iresponsabilitate, chiul, corupţie, zid împotriva justiţiei, ipocrizie şi multă, multă sfidare. A noastră desigur. Iar noi, ce facem cu această realitate de care ne plângem tot timpul, pe seama căreia punem mare parte din dezastrul acestei ţări? În afară de a ne enerva, în afară de a ne plânge, suntem dispusi să facem ceva?

Ei sunt aşa cum sunt pentru că noi suntem aşa cum suntem. Adică suntem pasivi, iar cinismul şi sfidarea lor mizează tocmai pe pasivitatea noastră. Suntem sfidaţi pentru că permitem să fim sfidaţi, dar dacă noi vom avea curajul să-i confruntăm şi să le spunem "nu vă este îngăduit", nu-şi vor mai permite sa ne sfideze. Domnule Preşedinte Iohannis, aşteptăm să ieşiţi public şi să-i transmiteţi domnului general, doar un singur cuvânt, aşa nemţeşte...sau mă rog, milităreşte: DEMISIA!”.

Reacţia de acum a pastorului Samy Tuţac nu este prima de acest gen.  Liderul baptiştilor din Timişoara a reacţionat după decizia Curţii Supreme din SUA de legalizare a căsătoriilor gay, chemându-i pe creştini să îi iubească pe homosexuali mai mult decât iubesc ei homosexualitatea. De asemenea, pastorul a reacţionat în cazul violului de la Vaslui, când a cerut ca Biserica să se implice pentru că în asemenea momente, „Biserica nu poate să tacă lăsându-se copleşită de corectitudinea politică”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

bonfire bonfire
24.10.2015, 13:28:00

Cum sa compari premierul olandei cu popandaii astai snobi de la noi, care abia asteapta sa iaba o slujba importanta sa poata fura, s apoata sa-si intretina amantele si sa se de-a mari de parca ar insemna ceva. Acela al Olandei e un lider politic, astia de la noi sunt cocalari snobi

+6 (8 voturi)
x cogito ergo sum
24.10.2015, 13:40:29

Ore cei ce si-au rupt cateva ore din programul lor de odihna pentru a merge la vot sa-l voteze pe general sunt mandrii de gestul alesului lor ? Ei nu sunt cocalari ?

+5 (7 voturi)
den aleen
24.10.2015, 16:46:51

Bravo domnule Pastor! Ati spus public ceea ce multi nu au curajul sa spuna decat la carciuma sau la adapostul unor nume false pe internet. Sa speram ca Presedintele Iohannis va reactiona. De nu, e trist.

+4 (4 voturi)
beni beni
24.10.2015, 17:50:48

''curajul să-i confruntăm'': cu ce, băi nene? Cu crimele făcute de ceauşescu şi iliescu? păi atunci genecăcatul ăsta va spune că e îngeraş...! Aaa....sau voiai să spui ''să-i înfruntăm!''? Eh, nici aşa nu merge, PENTRU CĂ TOCMAI COLEGII CELUI ASASINAT DE GENECĂCATUL OPREA VOR FACE SCUT DE PAZĂ ŞI PROTECŢIE ÎN JURUL JAGARDELELOR CARE LE DAU SALARII ŞI PENSII GRASE. Ar trebui o altă Timişoară ca să ''sfidăm'' aceste otrepe, dar când vezi că crimele de acum 25 de ani sunt date uitării, parcă nu prea îţi mai vine să ''demonstrezi paşnic'', aşteptând ca un izmănar ca oprea, un ratat ca ponta sau un cocălar ca năstase să dea samavolnic ordin unei armate şi unei poliţii obediente şi aservite să tragă în plin în cei care- cum spui tu- ''iau atitudine''! Deci....cum trebuie acţionat? DAR PRACTIC, NU VORBE GOALE!!!!

+4 (4 voturi)
Modifică Setările