Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Un nou centru de echitație la Timișoara: “Încercăm să schimbăm mentalitatea oamenilor”

0
30 Mar 2012 09:00:00
Autor: Stefan Both
Centrul de echitație de la Giroc a fost deschis acum aproape o lună
Centrul de echitație de la Giroc a fost deschis acum aproape o lună

Inaugurarea centrului de la Giroc, condus de renumitul antrenor Laurențiu Covaci, va avea loc sâmbătă, de la ora 10.00. În prima zi, cei care vor să călărească o pot face gratis

Laurențiu Covaci, unul din cei mai importanți promotori ai sportului ecvestru din Timișoara, nu se lasă și, după revenirea din Kuweit – unde a pregătit echipa poliției, este decis să continue proiectul său de educație ecvestră, început cu mai mulți ani în urmă. Laurențiu Covaci a înființat un nou centru de echitație, de această dată în comuna Giroc, mai exact, în incinta centrului Totalco.

Școala de echitație Laurențiu Covaci s-a mutat într-o nouă locație. Scopul meu este să promovez sportul ecvestu în rândul timișorenilor. Din păcate, suntem în urmă rău. Nu avem încă mentalitate pentru acest sport frumos”, a declarat Laurențiu Covaci. Acesta dorește să foremeze de la zero o echipă de tineri sportivi, pe care să îi pregătescă pentru competiții.

La centrul ecvestru de la Giroc sunt numeroase rase de cai: Cal de Sport Românesc, Pur Sânge Englez, Pur Sânge Arab, Cal de Sport Unguresc, Holsten și Hanoveron. “Avem cai de toate vârstele, pentru toți cei care vin la călărie. Cei mai în vârstă sunt ideali pentru copii, dar sunt și cai care au deja experiență în competiții”, a mai spus Laurențiu Covaci.

Călărie pe gratis la inaugurare

Inaugurarea noului centru ecvestru va avea loc sâmbătă, în cadrul unui spectacol care va începe de la ora 10. Toți cei care au de gând să urce pe un cal o pot face la deschidere, plimbările fiind gratuite. În cadrul evenimentului va avea loc și competiția Cupa Presei, în care ziariștii timișoreni vor avea ocazia să își arate îndemânare și pe cal.

Încercăm să schimbăm mentalitatea oamenilor. Din păcate nu sunt foarte multe locuri unde se pot duce la călărie. Trebuia să popularizăm acest sport prin toate mijloacele. Luna viitoare vom organiza aici și prima competiție, Cupa Primăverii. Vrem să facem multe evenimente la Giroc”, a mai spus antrenorul Laurențiu Covaci.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările