Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Un om obişnuit să îndure frigul, numit director tehnic Colterm. Amenda istorică luată de companie în mandatul său

1
9 Nov 2021 13:14:07
Autor: Daniel Dancea
Directorul tehnic al Colterm a dovedit că poate face faţă temperaturilor mici FOTO Facebook
Directorul tehnic al Colterm a dovedit că poate face faţă temperaturilor mici FOTO Facebook

Fostul director general al Colterm Timişoara, Petru Nenu, se întoarce în companie pe postul de director tehnic. În mandatul de director general al lui Nenu, Colterm a primit o amendă de peste 20 de milioane de euro. Pe Facebook, Petru Nenu apare făcând baie „la copcă”.

Consiliul de Administraţie al Colterm l-a numit, în ultima şedinţă director tehnic pe Petru Nenu, fostul director general al Colterm, în mandatul căruia compania a încasat o amendă de peste 20 de milioane de euro pentru că nu a cumpărat certificatele pentru emisii de CO2. Anunţul a fost făcut de consilierul local din partea Pro România, Roxana Iliescu, care a trecut în revistă şi momentele care au marcat mandatul de director general al lui Nenu.

În cursul zilei de ieri (n.r. luni), Consiliul de Administraţie al Colterm a luat hotărârea halucinantă de a-l numi pe Petre Nenu în funcţia de Director Tehnic! Această numire a fost făcută datorită competenţelor extraordinare de care Nenu a dat dovadă în calitate de director general interimar, în perioada 18.02.2021- 16.08.2021, printre care:  neachiziţionarea certificatelor de CO2, încasarea fabuloasei amenzi în valoare de 21 milioane euro, nedepunerea la ANAF a documentaţiei actualizate întocmite pe OG6/2019 privind eşalonarea celor aproximativ 100 mil. lei reprezentând datoriile societăţii către stat, nedeterminarea structurii de funcţionare a societăţii pentru sezonul de iarnă 2021/2022 (mai exact cât cărbune şi cât gaz urmează a consuma societatea în vederea asigurării apei calde şi a căldurii în sezonul de iarnă), neconstituirea stocului de cărbune”, a scris Roxana Iliescu, pe Facebook.

Anunţul Roxanei Iliescu este însoţit şi de imagini cu directorul tehnic al Colterm fotografiat pe jumătate dezbrăcat, în zăpadă. De asemenea, Roxana Iliescu a publicat şi un filmuleţ cu Petre Nenu înotând „la copcă”. Imaginile au fost preluate de pe pagina de Facebook „Ţarina lu’ Petre”, unde au fost postate chiar directorului tehnic al Colterm.

„Adevărul” a încercat să îl contacteze pe Petre Nenu pentru un punct de vedere, dar acesta nu a răspuns nici la telefon, nici mesajului transmis pe Whatsapp prin care i s-a solicitat un punct de vedere.

La sfârşitul lunii octombrie 2021, Timişoara a rămas trei zile fără apă caldă şi căldură după ce, EON a tăiat gazul pentru Colterm, din cauza datoriilor. Furnizarea căldurii a fost reluată, în regim de avarie, cu un contract de gaz încheiat pentru doar câteva zile şi cu o cantitate de gaz care să asigure arderea cărbunelui. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Timişoara, încălzită în regim de avarie. Locuinţele vor avea căldură doar noaptea, spitalele non stop

Un bărbat din Timişoara a fost găsit decedat în casă, iar fiica lui în stare de inconştienţă, după ce s-au intoxicat. Porniseră aragazul pentru a se încălzi

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

emoji
9.11.2021, 15:00:38

Acum, chiar ca s-a dus la naiba caldura timisorenilor.

Modifică Setările