Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Vaccinul în balanţa unui medic celebru: O campanie provaccinare demagogică, prezentând totul în roz e total ineficientă

25
5 Jan 2021 23:31:04
Autor: Stefan Both
Profesor doctor Dorel Săndesc
Profesor doctor Dorel Săndesc

Medicul Dorel Săndesc, vicepreşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie, omul care a condus aproape 15 ani Secţie ATI de la Spitalul Judeţean din Timişoara, consideră că decizia pro sau contra vaccinare nu este simplă nici măcar pentru un doctor.

În plină campanie de vaccinare împotriva virusului SARS Cov-2, medicul Dorel Săndesc a ţinut să explice de ce există unele îngrijorări, dar şi beneficiile unui vaccin în balanţă cu lipsa lui. Profesorul a postat mesajul pe pagina sa de Facebook. 
 
„Decizia pro sau contra vaccinare nu este simplă - nici măcar pentru un medic. Pentru că, în ciuda beneficiilor indiscutabile ale vaccinurilor (eradicarea unor boli cumplite, limitarea sau prevenirea unor epidemii...) acestea ridică şi unele îngrijorări, justificate. De aceea consider o campanie provaccinare triumfalistă, demagogică, prezentând totul în roz e total ineficientă, ba chiar de natură sa determine "efecte adverse". 
 
Iar semnele de întrebare nu sunt puţine...Iată aici prezentate succint două: 
 
1. Există efecte secundare după vaccinare şi cât sunt de periculoase? 
 
DA, există şi unele pot fi serioase. Dincolo de efectele imediate post-vaccinare (durere la locul injectării, astenie, simptome "pseudo-gripale" etc.), îngrijorătoare sunt cele care apar mai târziu, de tip autoimun, cum ar fi poliradiculonevrite, mielite, narcolepsie etc. DA, aceste complicaţii apar, foarte rar, dar apar, după vaccinuri, mecanismul lor fiind reprezentat de faptul că uneori anticorpii sintetizaţi în urma vaccinării atacă nu doar viruşii ci şi structuri proprii organismului (cum ar fi sistemul nervos).  
 
DAR:  
 
-se ignoră faptul că aceste complicaţii apar şi în cursul bolii, cu incidenţă şi severitate mai mari decât după vaccin! Mecanismul este acelaşi: anticorpii sintetizaţi împotriva virusului atacă structuri ale organismului. Noi, cei care îngrijim aceşti bolnavi am văzut nu puţine complicaţii de acest gen, cu pareze şi paralizii, care s-au supraadăugat bolii Covid-19 şi au dus la suferinţe grave sau chiar deces.  
 
-dincolo de aceste efecte secundare, Boala poate duce la o listă înfioratoare de SECHELE: fibroză pulmonară, insuficienţă cardiacă, fibroza hepatică, tulburări neuropsihice, accidente trombo-embolice tardive severe etc. Am văzut deja prea multe cazuri decedate la peste 1 lună de la boală cu embolie pulmonară, sau tineri care după boală nu mai pot urca 2 etaje...şi atâtea altele... Şi toate acestea NU apar după vaccin. 
 
2. Nu e mai prudent să nu mă grăbesc, să aştept să văd cum reacţionează alţii?  
 
Răspuns: NU. 
 
Argumente: protejarea împotriva acestui virus devine o cursă contra-cronometru, în condiţiile în care devine evidentă capacitatea sa de a dezvolta mutaţii periculoase; deja a apărut o mutaţie mult mai contagioasă şi nimeni nu poate garanta că nu va apărea o alta mult mai agresivă şi letală: este un fenomen natural, evoluţionist, darwinian, numit "selecţie naturală" , prin care se selectează şi dezvoltă variantele cele mai competente-adică mai periculoase pentru noi. Şi mai gândiţi-vă doar că această mutaţie nu vine aşa din eter, ci se produce, întotdeauna, în organismul gazdă-care ar putea fi tocmai al tău, daca nu îl vei proteja prin vaccinare. Şi ca în filmele horror, acel monstru se va naşte în tine şi te va răpune... 
 
Da, există şi şansa să nu te infectezi sau să faci o formă uşoară. Dar experienţa acumulată în aceste luni arată că nimeni nu este protejat de riscul unei forme severe sau chiar de deces, nici măcar cei tineri, această teribilă boală acţionând după mecanismul "ruletei ruseşti"...eşti dispus să apeşi pe acest trăgaci, să joci acest joc periculos fără a fi obligat? 
 
Acestea sunt câteva dintre răspunsurile la doar doua dintre întrebările legate de vaccin. Desigur că mai sunt multe. Consider că decizia trebuie luată punând în balanţă toate argumentele. Balanţa mea, aşezată, da, pe experienţa medicală de o viaţă, dă un verdict fără dubii: vaccinul este soluţia cea mai bună pentru mine, pentru cei dragi, pentru tine, pentru noi toţi ca şi comunitate. Să va dea Domnul gândul bun!”, a scris Doriel Săndesc. 

Vă mai recomandăm:

Prof.dr. Dorel Săndesc: „Intubaţia precoce nu ameliorează prognosticul bolnavului sever de COVID-19“

Doctorul timişorean al Regelui Mihai: „I-am recomandat să bea un pahar de vin roşu seara, iar dimineaţa o bucată de ciocolată neagră şi ceai verde”


Dilema unui medic de la ATI: „În toracele deschis al omului declarat mort, medical, juridic, vedeam inima bătând, rinichiul producând urină, pielea, retina“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

25 Comentarii

Nicolae Ceausescu
5.01.2021, 23:36:26

Puneti aici autorizatia acestui vaccin!

-6 (10 voturi)
Camelia Sorescu
5.01.2021, 23:49:36

Între timp, în Grecia https://translate.google.com/translate?sl=el&tl=en&u=https://www.news.gr/ellada/article/2455951/mistirio-me-tin-igia-tou-ipodiikiti-sto-thriasio-den-boroun-na-vroun-ti-prokalese-tin-pnevmonia.html

-5 (11 voturi)
Davide Isa
6.01.2021, 07:15:32

Medicul Dorel Săndesc: " se ignoră faptul că aceste complicaţii apar şi în cursul bolii [...]" Nu, stimate domn, dvs ignorati mult mai multe fapte: 1- ignorati faptul ca cei vaccinati nu sunt deloc imuni la boala, avand in vedere ca nu garanteaza nimeni acest lucru si ca ar fi nevoie de vaccinari repetate, probabil pentru toata viata. Prospectul spune clar ca " Durata protecţiei oferite de vaccin este necunoscută " ; 2- ignorati faptul ca vaccinarea se face DOAR pe raspunderea celui vaccinat, avand in vedere ca autorii si propagandistii vaccinurilor NU-si asuma nici o raspundere, in caz ca se-ntampla vreo nenorocire; 3- ignorati faptul ca vaccinarea se face la gramada, haotic, fara o evaluare individuala prealabila si fara sa se tina cont de starea de sanatate a fiecaruia, avand in vedere ca fiecare organism este UNIC si raspunde diferit la vaccin: - testele s-au facut DOAR pe oameni sanatosi (evaluati INAINTE de testare); - testele au fost NON-clinice; - nefiind evaluati in prealabil, multi dintre cei vaccinati nici nu stiu daca au alergii si/sau boli care ar putea fi declansate si/sau agravate prin vaccinare mARN (mai devreme sau mai tarziu); - prospectul spune clar ca "Eficacitatea, siguranţa şi imunogenitatea vaccinului nu au fost evaluate la persoane imunocompromise". Ori noi observam ca tocmai aceste persoane sunt printre primele vaccinate (batrani de prin azile, de ex) si tocmai acum, iarna, cand IN GENERAL oamenii au imunitatea cea mai scazuta (!) ; - prospectul spune clar ca "Nu s-au efectuat studii de genotoxicitate sau de carcinogenitate " (!) ; 2- ignorati faptul ca cei care au avut boala, isi dezvolta propria imunitate naturala, mult mai puternica, mai eficienta si deloc periculoasa (spre deosebire vaccinarea mARN); 3- ignorati faptul ca acest vaccin a fost insuficient testat si ca de fapt testarea clinica se face abia acum, pe milioane de oameni folositi drept cobai, avand in vedere ca in prospect scrie foarte clar: "Acest medicament a fost autorizat conform unei proceduri numite „aprobare condiționată”, adica sunt asteptate -in continuare- date suplimentare (!).

-8 (16 voturi)
Camelia Sorescu
5.01.2021, 23:41:06

Un articol exact pe inimile celor care sunt vaccinosceptici numai cu titlul și numai cu debutul, căci deși ni se spune cât de proastă e ideea campaniei provaccinare se insistă - pentru a câta oara ? - pe ideea că e teribil de important să ne vaccinăm. E o manipulare din păcate, se începe cu o afirmație menită să vină în întâmpinarea celor care sunt antivaccin ca ușor, aceștia să fie plimbați cu zăhărelul pe târămul presupusei necesități, al simțului civic și al pericolului de moarte. Un articol în plus care mie personal îmi reconfirmă că am luat decizia corectă atunci când am hotărât să nu mă vaccinez cu un produs testat în numai 5 luni, care în mod normal se testează între 5 și 10 ani. Cu atât mai mult cu cât așa-zisa tehnologie ARN folosită în acest caz e complet nouă.

-11 (21 voturi)
John Yossarian
6.01.2021, 07:41:58

Camelia Sorescu Tehnologia se numeste mRNA, nu ARN. Nu e noua. E nou aplicata vaccinurilor de coronavirus. Tu poti sa ramai la tehnologiile tale vechi cu care esti mai confortabila: tatal nostru, untdelemnul, apa sfintita si icoana facatoare de minuni a Sf. Ambrozie Chiorul.

+5 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (25)

Modifică Setările