Veterinarul de la Happy Pet, acuzat de moartea unui motan, a fost suspendat: „A creat o regie întreagă privind tratamentul aplicat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul veterinar Lucian Fodor, patronul clinicii Happy Pet, nu va avea voie să profeseze timp de două luni. Este decizia definitivă a Comisiei Superioare de Deontologie şi Litigii a Colegiului Medicilor Veterinari din România.

Comisia Superioară de Deontologie şi Litigii al Colegiului Medicilor Veterinari s-a reunit în două rânduri, la Bucureşti, pentru a dezbate „cazul Tomiţă”. Prima dată în 20 iulie, iar apoi în 3 iulie. Comisia a fost alcătuită din Ioan Burtan, preşedinte, Andrei Butaru, vicepreşedinte, Ioan Coman, secretar, şi Dumitru Nişulescu şi Mihai Duţescu, în calitate de membri. Ei au au dezbătut apelul formulat de Ofelia Feher-Suar din Timişoara.

Aceasta a atacat hotărârea emisă de CJDL Timiş, prin care veterinarul Lucian Fodor, patronul clinicii Heppy Pet, a fost sancţionat doar cu mustrare în urma comportamentului medicului de la Happy Pet, care a fost acuzat de lipsă de profesionalism în cazul tratării unui pisoi adus la cabinetul său cu luxaţie coxo-femurală, dar care a murit după câteva zile din alte cauze. 

Şedinţele Comisia Superioară de Deontologie şi Litigii au fost asistate de avocatul Livia Jitaru din partea Colegiului Medicilor Veterinari.

Deşi Lucian Fodor a fost citat pentru a se prezenta la şedinţă, acesta nu a dat curs solicitării încălcând art.14 din Codul de deontologie medicală.  

Membrii comisiei au analizat cazul pe baza inscrisurilor aflate în dosarul cauzei, respectiv audierea proprietarilor animalului şi al medicului curant, precum şi a documentelor reprezentate de imagini foto, buletine de analiză, fişe de observaţie şi radiografii. În urma analizării probelor s-a constatat că reclamantul Lucian Fodor a creat o regie întreagă privind tratamentul aplicat la felina cu luxaţie coxo-femurală încălcând astfel Codul deontologic art.33, art.35 şi art47. Buletinul de analiză emis de Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş, confirmă vechimea cadavrului, la care metodele de resuscitare ale medicului curant erau inutile”, se mai arată în motivaţie.

În urma analizării acestor date, Comisia Superioară de Deontologie şi Litigii, a decis, în unanimitat de voturi, suspendarea deciziei CJDL Timiş, care a hotărât doar o mustrare pentru veterinar, şi suspendare activităţii lui Lucian Fodor. Medicului de la Happy Pet i s-a suspendat dreptul de a exercita medicina veterinară pe o perioadă de două luni pentru încălcarea Codului de Deontologie Medicală Veterinară.

Hotărârea este definitivă, iar medicul Lucian Fodor nu va mai are nicio cale de atac.

A făcut poză la o pisică moartă

Vetrinarul Lucian Fodor a fost acuzat că este vinovat de moartea lui Tomiţă, un pisic din rasa europeană tigrat, care se afla sub tratament la cabinetul veterinar Happy Pet. Pisicul a căzut de la etajul doi, iar proprietarii l-au dus la veterinar. După ce i s-a făcut radiografia s-a constatat că are o luxaţie şi trebuie operat. Apoi au fost informaţi de Fodor că pisica trebuie operată pentru că i-a descoperit o problemă la inimă. 

image

Proprietarii susţin că nu a fost lăsat să vadă pisicul timp de şase zile, dar că a ţinut mereu legătura cu doctorul Fodor, care se ocupa de un tratament de specialitate în cabinetul său.

Ne manipula sentimental. A spus că se află într-un loc special, unde i se face un tratament. Ne minţea zilnic că este gata tratamentul şi-l vom lua acasă. În a şasea zi, am cedat şi ne-am dus peste el. Pisicul era deja mort când medicul susţinea că se află sub tratament. L-am rugat să facă o poză când încă era viu. Acesta ne-a trimis o poză. Dar după ce ne-am uitat mai bine am văzut că pisicul este legat cu o sfoară. Şi arăta cum ar fi fost deja mort. Nu înţeleg de ce nu ne-a lăsat să vedem animalul după ce am insistat aşa de mult. Iar dacă a murit cu câteza zile de ce a mai jucat teatru cu resuscitarea şi de ce ne-a trimis o poza cu el mort”, a declarat Adrian Suar, proprietarul lui Tomiţă.
 

Medicul Lucian Fodor a negat acuzaţiile


Exceptând faptul că pisicul a fost adus în această unitate şi că a murit, totul este distorsionat. Este un fals totul. Vă daţi seama că nu mă compromit pentru aşa ceva”, a spus Fodor.

După cazul lui Tomiţă, Fodor a mai avut parte şi de alte reclamaţii ale unor proprietari de animale, care se plângeau că şi-au pierdut animalul de companie din cauza unor intervenţii greşite ale medicului veterinar.


Citiţi şi:
 

Veterinar acuzat de malpraxis la o pisică. Medicul spune că este victima unei înscenări

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite