Timişoara

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Un german ajunge cu o maşină electrică în sate din ţara noastră unde se trăieşte încă la lumina opaiţului. „Vreau să vă arăt România prin ochii mei“

4
8 Mar 2019 15:47:42
Autor: Stefan Both
Christian Gernemann, germanul care face turul României
Christian Gernemann, germanul care face turul României

Germanul Christian Gernemann doreşte să doboare un record mondial pentru cea mai lungă distanţă parcursă vreodată cu o maşină electrică: 24.000 de kilometri.

GALERIE FOTO
Pilotul german Christian Gernemann face ocolul României la bordul unei maşini electrice. Acesta a plecat de la Timişoara cu gândul să doboare un record mondial pentru cea mai lungă distanţă parcursă vreodată cu o maşină electrică - 24.000 de kilometri. 
 
În aventura numită Electric Tour, germanul şi-a propus să promoveze frumuseţile din ţara noastră. 
 
Aventura a pornit în toamna anului trecut, iar acum “driverul” se află deja spre finalul ei. Christian Gernemann a văzut deja peste 2.000 de localităţi din România. 
 
Proiectul este susţinut de firma Restart Energy din Timişoara, de la sediul cărora Gernemann şi-a început călătoria în 6 octombrie 2018. 
 
"România. Unii rămân. Unii pleacă. Unii o iubesc. Unii o urăsc. <Avem o ţară frumoasă, păcat că-i locuită>. De câte ori aţi auzit asta? Electric Tour şi-a propus să arate România frumoasă. Pentru că ne pasă. Pentru că producem energie verde. Pentru că vrem să păstram România cât mai verde. Electric Tour îţi va arăta România aşa cum n-ai mai văzut-o până acum. Poate noi ne-am obişnuit cu frumuseţea ei şi nu ni se mai pare grozavă. Aşa că am invitat un neamţ să ne spună cum o vede”, spun iniţiatorii proiectului, cei de la Restart Energy.
 

 
Unii oameni nu se mută din loc. Unii oameni trăiesc, iubesc şi mor în acelaş loc în care s-au născut. Dar nu şi eu. Eu nu vreau să văd lumea la televizor. Parbrizul e televizorul meu. Vreau să las drumul să mă înveţe. Drumul m-a adus aici în ţara voastră. Voi străbate 24.000 de kilometri, cea mai lungă călătorie parcursă vreodată cu o maşină electrică. Şi vreau să vă arăt România prin ochii mei”, spune Christian Gernemann. 
 
 
Christian Gernemann şi-a propus să conducă 270 de kilometri pe zi (să facă două încărcări pe zi), să treacă prin 2.950 de localităţi din România şi să parcurcă în final 24.000 de kilometri cu maşina sa electrică. De asememea, acesta va documenta toată această experienţă.
 
 
Christian Gernemann călătoreşte cu o maşină electrică marca Renault Zoe. A putut ajunge cu maşina în cele mai izolate sate din România. Multe dintre ele nu dispun de energie electrică în 2019. 
 
 
 
Vestea bună este că una dintre aceste localităţi va fi electrificată de cei de la Restart Energy.
 
“Christian Gernemann ne va face o radiografie onestă a ţării noastre. Cu ce-l uimeşte, cu ce-l întristează. Iar la final, dintre acele sate în care nu a ajuns curentul electric, vom alege unul şi îl vom electrifica. Pentru că ne pasă”, mai susţin cei de la Restart Energy.
 
 
Energie regenerabilă, maşini electrice, soluţii tehnologice eco-friendly, sunt câteva din ariile de care este pasionată echipa tehnică Electric Tour. Pentru această călătorie a fost realizată şi platforma WenWere: o suită de aplicaţii pentru realizarea itinerariilor, navigaţie, tracking de locaţie în timp real şi alerte în cazul devierii de la ruta iniţială.

Puteţi să vedeţi vedea aici itinerariul lui Christian Gernemann.
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

crihan ioan
8.03.2019, 17:41:17

Dobitocul . Vine sa ne insulte ?

+2 (2 voturi)
Galeriu Crestinu
8.03.2019, 17:46:58

...tot sfantul OPAIT ne scotea din necaz si cand securistii lui Ceausescu ne taiau curentul....

+1 (1 vot)
daco getul
8.03.2019, 19:41:03

nemtalaul curios mai bine ar da niste ture cu zoica prin ghetourile germane ca sa si imbogateasca experienta de viata

Stanila Ion
9.03.2019, 12:43:00

Nu "nemtalaul", ci prostovanul de autor. Opaitul nu mai exista decat in muzee inca de multa vreme chiar daca existau si sate neelctrificate. Lumea folosea acolo lampa cu petrol...

Modifică Setările