Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Gluma nesărată a unui director de liceu din Timişoara: a alungat cu un extinctor elevii care fumau VIDEO

15
2 Oct 2019 10:36:19
Autor: Stefan Both
Liceul Calderon din Timişoara
Liceul Calderon din Timişoara

După o acţiune organizată cu pompierii, directorul liceului Calderon din Timişoara a exersat folosirea extinctorului împrăştiind elevii care fumează.

Ion Ionici, directorul Liceului Teoretic ”Jean Louis Calderon”, a fost filmat făcând o glumă nesărată, în curtea şcolii. Acesta a activat un stingător de incendii într-o zonă în care copiii se adună să fumeze. Acesta a pulverizat în sus, chiar spre amuzamentul elevilor. Ion Ionici a declarat pentru Pressalert.ro că a fost vorbă de o glumă exagerată. 
 
„Noi ieri am avut un exerciţiu de evacuare cu pompierii şi după exerciţiu, nouă, cadrelor didactice, ni s-a făcut un instructaj suplimentar despre folosirea extinctorului. A fost pauză şi copiii s-au dus în pauză. Au venit câţiva elevi mai mici şi un cadru didactic, care mi-au spus că s-au învăţat copiii noştri şi stau la fumat la noi în parc. Am luat extinctorul repede şi m-au dus printre ei şi am pulverizat cumva în sus. Dar să ştiţi că a fost un gest în glumă, nu am avut probleme de niciun fel. Mi-am cerut scuze elevilor şi părinţilor. Nu a fost cu intenţie, nu am vrut să le fac rău. Ştiu că am exagerat, dar pe moment asta a fost reacţia mea. Îmi cer scuze şi îmi pare rău”, a declarat directorul Ion Ionici, pentru Pressalert.ro.

Sursa video: Opiniatimisoarei.ro
 
Între 50 şi 100 de elevi ies la fumat zilnic în pauze, în parcul şcolii, cei mai mulţi fiind cei de clasa a IX-a, a precizat directorul.
 
Pulberea din stângător nu conţine substanţe periculoase pentru sănătatea oamenilor şi a mediului înconjurător.

„În timpul unei activităţi cu cei de la ISU, directorul a venit într-un colţ al curţii, unde era un grup de fumători, pe care, spune dânsul, îi ştie de mult. A avut mai multe discuţii cu aceştia, dar fără rezultat. Pe fondul acestei supărări, a luat un extinctor folosit de cei de la ISU în timpu exerciţiului, l-a îndreptat spre acel grup şi a pulverizat înspre ei. Elevii au avut o reacţie de teamă, au făcut câţiva paşi înapoi, chiar dacă părea totul o glumă. Domnul director a spus că a fost o glumă. Dezaprobăm gestul directorului. Există metode prin care aceştia pot fi sancţionaţi. Un coleg de-al nostru s-a deplasat la liceul, va va face o anchetă şi urmează să propună cercetarea disciplinară a domnului director. Nu are antecedente, este şi unul dintre directorii buni, a făcut treabă la liceu, este un om care a adusn normalitatea, liniştea şi echilibrul la Calderon. Poate puţin prea  năbădios în rezolvarea unor situaţii”, a declarat Aura Danielescu, şeful Inspectoratului Şcolar Timiş.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

A4___ A4___
2.10.2019, 11:34:26

Foarte corect nu au ce fuma tineri cat sant la "serviciu" dela ora 06: 00 la ora 14:00 e scoala DE fumat acasa!

+2 (4 voturi)
Adrian Foangǎ
2.10.2019, 11:58:40

Tu adunai chistoace si le fumai la coltul scolii...

-2 (6 voturi)
Stefan din Nord
2.10.2019, 11:42:22

Bravo lui !

+3 (3 voturi)
MadWolf
2.10.2019, 11:55:51

De ce "nesarata"?!? Eu unul il aprob!

+4 (4 voturi)
s q
2.10.2019, 12:44:56

Directorul mai bine chema politia sa le dea amenda,este interzis fumatul in curtea scolii si se sanctioneaza cu 1000 lei.Mai ales ca asta trebuie sa existe si in regulamentul scolii.Dar le permite sa incalce legea iar inspectoratul,deasemenea.

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările