Timişoara

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Timişoreanul care a văzut finala Campionatului Mondial de Fotbal la coadă la Paşapoarte

0
12 Jul 2010 09:49:22
Autor: adevarul

Bătaia de joc de la Serviciul Paşapoarte Timiş continuă. Sute de oamenii se calcă în picioare în fiecare zi ca să prindă un număr de ordine. Timişoreanul Radu Mihai, primul la coadă, a văzut finala Campionalului Mondial de Fotbal duminică seara la televizorul din parcarea mall-ului unde îşi are sediul Serviciul Paşapoarte.

Sute de timişoreni sunt umiliţi ca sclavii la uşa Serviciului Paşapoarte

Sute de timişoreni s-au călcat în picioare şi în această noapte la Serviciul Paşapoarte Timiş, aflat în incinta mallului din Timişoara, pentru că funcţionarii îi umilesc şi eliberează pe zi doar 110 numere de ordine. Radu Mihai, un timişorean în vârstă de 35 de ani, care are nevoie de paşaport pentru a pleca la muncă în Spania şi-a petrecut toată noaptea în parcare la mall.

A stat toată noaptea în parcare ca să îşi facă paşaportul


„Am urmărit meciul Spania-Olanda pe ecranul imens de aici de la mall, apoi am stat toată moaptea ca să nu ratez locul la coadă să îmi fac paşaportul. Este o bătaie de joc de ce întâmplă aici. Sunt foarte revoltat. Nu cred m-aş putea controla dacă s-ar băga cineva în faţa mea la coadă sau ar intra înaintea mea la ghişeu, să îi facă paşaportul", a spus Radu Mihai, timişoreanul care a stat toată noaptea la coadă ca să îşi facă paşaportul.

Alte 60 de persoane au stat şi ele toată noaptea de duminică spre luni la coada din faţa mallului din Timişoara. Mai muţi părinţi şi-au trezit copiii în toiul nopţii şi i-au adus să le facă paşaporte ca să poată pleca în vacanţă. Oamenii au stat toată noaptea pe bordurile de lângă intrarea de la mall, au fumat, au băut cafele şi şi-au povestit frustrările de la alte cozi la care au stat în România. Cei care ajung primii, cu noaptea în cap, fac liste cu cei care au ajuns ulterior la coadă.Ţinuţi la uşă ca sclavii


Alte câteva zeci de timişoreni au sosit de dimineaţă, până la 8,20 când funcţionarii publici deschid pentru câteva minute uşile centrului comercial şi împart cele 110 numere de ordine contribuabililor pe care îi tratează ca sclavii.

Cine nu a prins numere de ordine a rămas în faţa mallului, pentru că uşile centrului comercial se închid în naşul celor care nu se numără printre cei 110 norocoşi, care prind numere de ordine. Ceilalţi timişoreni pot aştepta pâna la ora 10, când se deschide în mod oficial centrul comercial, pentru a intra la Paşapoarte, însă nu au nici o şansă să îşi facă paşaportul în acea zi. Pentru ei urmează încă o noapte de petrecut în parcarea la mall, la uşa Serviciului Paşapoarte.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările