VIDEO Tratament inovator, folosit pentru tratarea COVID-19 la spitalul în care lucrează doctorul Virgil Musta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr. Voichiţa Lăzureanu a explicat beneficiile noului tratament FOTO Spitalul Victor Babeş
Dr. Voichiţa Lăzureanu a explicat beneficiile noului tratament FOTO Spitalul Victor Babeş

Medicii Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş Timişoara au inclus în lista schemelor de tratament pentru bolnavii infectaţi cu noul coronavirus un medicament folosit până acum în tratarea inflamaţiilor generale cronice, îndeosebi a artritei reumatoide.

Potrivit unui comunicat al spitalului, este vorba de anticorpi monoclonali anti-receptor Interleukină 6. Potrivit sursei citate, sunt studii care demonstrează că acest tratament ar reduce nevoia de ventilaţie mecanică la pacienţii infectaţi cu SARS COV 2 care au fost diagnosticaţi cu pneumonie. Anticorpii monoclonali imită anticorpii generaţi de organismul uman pentru a lupta împotriva infecţiilor, iar Interleukina 6 este o proteină produsă de celulele imune ale organismului. În urma administrării tratamentului, s-a constatat că în cazul pacienţilor cu forme moderate şi severe de boală a existat o îmbunătăţire a stării de sănătate.

„Avantajul este că poate fi administrat pe secţie şi nu este nevoie ca pacientul să fie transferat în Terapie Intensivă, cum este în cazul plasmei sau al Remdesivirului, şi atunci se degrevează Secţia de Terapie Intensiva de aceste cazuri.”, spune conf. dr. Voichiţa Lăzureanu, coordonator Compartiment Terapie Intensivă Boli Infecţioase, Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş Timişoara.

Tratamentul se administrează în patru doze, la un interval de opt ore, pe cale intravenoasă, în diluţie de ser fiziologic. Specialiştii Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş Timişoara spun însă că există o "fereastră de timp", destul de redusă, pentru administrarea acestui medicament, astfel încât acesta să fie eficient.

“Cu  cât a fost administrat mai repede în evoluţia bolii, cu atât eficienţa a fost mai mare. La pacienţii critici, în fază terminală, există foarte puţină medicaţie şi doar împreună cu plasma, cu Remdesivirul, cu hemodiafiltrare sau împreună cu ventilaţia mecanică şi chiar cu instalarea unui plămân artificial mai poate să funcţioneze.”, spune conf. dr. Voichiţa Lăzureanu, coordonator Compartiment Terapie Intensivă Boli Infecţioase, Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş Timişoara.

Aproape 100 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internati in Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş Timişoara, au beneficiat până acum de administrarea de anticorpi monoclonali anti-receptor Interleukina 6.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Situaţia în care poţi evita izolarea de 14 zile dacă eşti contact direct al unei persoane confirmate cu COVID-19

Cele 13 măsuri propuse de doctorul Musta pentru începerea şcolii. Tot ce trebuie să facă părinţii şi profesorii

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite