Timişoara

articolul anterior articolul urmator

VIDEO O ultimă filmare aeriană completă înainte de finalizarea lucrărilor pe lotul 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva

0
19 Jun 2019 16:34:00
Autor: Stefan Both
Autostrada Lugoj-Deva lot 3 FOTO Asociaţia Pro Infrastructură
Autostrada Lugoj-Deva lot 3 FOTO Asociaţia Pro Infrastructură

La nodul Holdea constructorul se pregăteşte să pună straturile de asfalt pe breteaua de legătură dintre A1 şi DN68A.

În ciuda opoziţiei conducerii CNAIR şi Ministrerul Transporturilor, vineri, 14 iunie 2019, Asociaţia Pro Infrastructură a reuşit să facă o ultimă filmare aeriană completă înainte de finalizarea lucrărilor pe lotul 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva.
 
Specialiştii de la Asociaţia Pro Infrastructură au oferit şi ultimele informaţii legate de stadiul lucrărilor. 
 
“Corpul autostrăzii de 21 de kilometri este gata aproape în totalitate. Pe porţiuni restrânse au rămas de executat: covorul asfaltic de uzură, marcajele şi indicatoarele, parapetele de protecţie şi panourile fonoabsorbante.
 
La nodul Holdea constructorul Comsa se pregăteşte să pună în operă straturile de asfalt pe breteaua de legătură dintre A1 şi DN68A”, spun cei de la Pro Infrastructură.
 
Dacă vremea va permite, într-o lună sectorul de autostradă ar putea fi deschis circulaţiei, rămânând de finalizat unele elemente din afara carosabilului (înierbare, şanţuri pentru scurgerea apei etc.) care se pot executa sub trafic în perfectă siguranţă.
 
 
“După cum se vede şi în imagini (indicatoarele rutiere), nodul Dobra/Grind de la mijlocul tronsonului nu va fi deschis circulaţiei, urmând să fie utilizat doar ca punct de întoarcere pe autostradă.
 
Am scris de multe ori despre această prostie inimaginabilă a responsabililor CNAIR şi de teama lor nejustificată de trecerea la nivel cu calea ferată din apropiere. Oare ce părere are Comisia Europeană despre investiţia într-un nod complet, transformat de incompetenţa statului român în cu totul altceva?!

 
În aceste condiţii, fără presiunea noastră constantă din ultimii ani pentru includerea în proiect a nodului Holdea, astăzi autostrada ar fi inutilizabilă: devenea un nou muzeu de 21 de kilometri!
 
Solicităm oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să recepţioneze în cel mai scurt timp segmentul de autostradă, astfel încât valul de trafic din august să nu fie nevoit să mai îndure nesfârşitele serpentine şi gropi de pe DN68A”, mai afirmă cei de la Asociaţia Pro Infrastructură.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii