Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Zeci de timişoreni au donat pături pentru Spitalul de Oncologie. În saloane au fost temperaturi de 15 grade Celsius

0
24 Jan 2022 18:36:55
Autor: Stefan Both
Acţiunea celor de la Liga Vest a avut succes FOTO Ş.Both
Acţiunea celor de la Liga Vest a avut succes FOTO Ş.Both

Zeci de timişoreni au răspuns luni, 24 ianuarie, la chemarea celor de la Liga Vest de a strânge pături pentru secţia de Oncologie a Spitalului Municipal.

Oameni de toate vârstele au ales să dea o mână de ajutor celor aflaţi în suferinţă, ţinând cont că au fost zile în care în unele saloane temperatura nu depăşea 15 grade Celsius. Unii timişoreni au cumpărat pături noi din magazinele de specialitate, alţii au adus de acasă ceva ce le era de prisos. 
 
“Am cumpărat două pilote foarte călduroase de la Jysk, am cumpărat pături din bumbac, m-am gândit că poate fi puse pe pat, cât şi nişte pături de campanie, necesar pentru cei care au deja o plapumă mai subţire. Noi avem căldură acasă şi consider că ar trebui fiecare să aducă o mică contribuţie”, a spus o timişoreancă.
 
“Problema oamenilor care sunt în suferinţă este foarte grea pentru absolut toată lumea, ne sensibilizează enorm de mult, mai ales că după ce au dobândit o suferinţă, condiţiile sunt acestea pe care le vedem. Aşa că ne-am mobilizat şi am adus două pilote pentru oameni în suferinţă”, a adăugat un alt cetăţean care a venit cu o donaţie la Spitalul de Oncologie de pe strada Victor Babeş din Timişoara.
 
Foto Ştefan Both 
 
Liga Vest este o asociaţie civică ce a luat fiinţă în această lună şi acesta a fost doar un prim eveniment.
 
„Am luat această decizie pentru a aduce un pic de căldură în vieţile acestor oameni încercaţi în aceste momente. Ne bucurăm că foarte mulţi oameni au răspuns pozitiv acesti acţiuni şi au venit în număr foarte mare. Au adus pături. Nu pot să spun un număr de persoane, dar se vede în cantitatea de pături că au fost foarte mulţi oameni implicaţi. Urmează să mai facem şi alte acţiuni de genul acesta”, a spus Andreea Brebu, reprezentanta Ligii Vest. 
 
Foto Ştefan Both 
 
Pentru că era frig, medicii de la Oncologie trimis acasă pacienţii, la această oră rămânând doar bolnavii paralizaţi. De altfel, e câteva zile, în spital nu mai e atât de frig, astfel că în multe saloane sunt acum peste 20 de grade.
 
“Ultimele luni au fost puţin mai dificile datorită fruigului. Căldura pe care am primit-o a scăzut, dar acuma încet încet lucrurile se îmbunătăţesc. Minimul pe care l-am avut într-un salon a fost de 10 grade, dar între timp lucrurile au început să se îmbunătăţească. Au fost aerisite şi unele calorifere de la etajul trei. Şi acum avem câteva saloane cu temperaturi scăzute, pe care nu le vom folosi în această perioadă. Dar media este undeva la 18 grade, dar avem şi multe saloane cu peste 20 de grade. Dar va trebui cumva să măsurăm bine şi să limităm numărul intenărilor. Una din probleme noastre este că instalaţia electrică este învechită, e din anii 50, şi degeaba vrem să instalăm peste tot aparate de condiţionat, nu putem. Soluţia este montarea unei centrale propri pe gaz”, a declarat Petra Curescu, directorul medical Petra Curescu.
 

Foto Ştefan Both 

La spitalul de pe strada Victor Babeş şi-a făcut apariţia şi Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, care a adus două paturi speciale, însă Înaltpreasfinţitul a donat bolnavilor şi 30 de pilote şi 30 de perne.
 

Foto Ştefan Both 

Rămasă fără bani şi fără soluţii, Colterm, societatea de termoficare aflată în subordinea Primăriei Timişoara a redus temperatura de plecare a apei calde din punctele termice la 40 de grade. Colterm are datorii de aproape 300 de milioane de lei către ANAF, bănci şi furnizorii de combustibil.
 
Guvernul a alocat marţi încă un ajutor financiar pentru Primăria Timişoara că să sprijine sistemul de încălzire. 
 
Vă mai recomandăm să citiţi:
 
Zeci de pacienţi diagnosticaţi cu cancer, internaţi în Clinica de Oncologie de la Timişoara, nevoiţi să stea în frig, în saloane. Colterm nu mai are bani
 
Guvernul scoate din impas primăria timişoreană. Abonaţii Colterm au căldură cel puţin până la începutul lunii februarie

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările