Timişoara

articolul anterior articolul urmator

ZI DECISIVĂ 20 de milioane de lei, pe masa aleşilor locali. Află ce schimbări importante ar putea avea loc în oraş!

0
13 Dec 2011 08:24:35
Autor: adevarul
 Traficul ar putea fi monitorizat printr-un sistem digital de camere video
Traficul ar putea fi monitorizat printr-un sistem digital de camere video

Ultima şedinţă de Consiliu Local din acest an este extrem de importantă pentru dezvoltarea oraşului, pe ordinea de zi fiind mai multe proiecte europene, care însumează peste 20 de milioane de lei.

Unul din cele mai importante se referă la modernizarea străzii Văcărescu, tronsonul dintre bulevardul Regele Carol şi splaiul Tudor Vladimirescu. Lucrarea are o valoare totală de 8,2 milioane de lei, dintre care 6,5 miliaone de lei sunt bani nerambursabili. Proiectul este o continuare a lucrărilor de pe strada Văcărescu, unde s-a semnat deja contractul de finanţare. Primăria îşi propune să schimbe complet faţa zonei prin construirea locurilor de parcare, a zonei pietonale, dar şi a utilităţilor publice. Un alt proiect foarte important se referă la monitorizarea video a locurilor publice din Timişoara.

Troleibuz la Dumbrăviţa
Tot astăzi, consilierii locali discută aprobarea unui proiect de 13 milioane de lei pentru extinderea reţelei de troleibuz până la Dumbrăviţa. Proiectul prevede realizarea a 3,7 kilometri de linie de contact dublă şi înfiinţarea a 12 staţii noi.

De asemenea, aleşii discută aprobarea unui proiect de trei milioane de lei de „reabilitare clădire pentru persoane în dificultate”. Concret, proiectul perevede refacerea unei clădiri de pe strada Plavosin, care să găzduiască, pe timp de zi, oamenii străzii aflaţi în dificultate. Un proiect important se referă şi la informatizarea Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara.

„Am prevăzut un sistem uniform informatic, care să cuprindă toate secţiile spitalului. Practic, se poate obţine orice informaţie în orice moment, stocul de medicamente din farmacie. Orice informaţie utilă despre pacient se poate obţine în timp real”, a spus purtătorul de cuvânt al spitalului, medical Mihai Gafencu. „În general, noi am mai avut proiecte de acest fel, pentru a se solicita analiza şi aprobarea. Nu ştiu dacă se aprobă toate opt, dar noi încercăm. Ca să câştigi la Loto, trebuie să joci”, a spus consilierul Valentin Moldovan.

„Nu m-am opus niciodată proiectelor europene pentru că sunt importante. Senzaţia mea e alta. Noi tot aprobăm, dar nu vedem mare lucru  finalizat”, a spus şi consilierul Ciprian Bogdan.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările