Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Zoltán Németh, prefectul de Timiş: În supermarketuri şi la terase nu se respectă regulile şi nici nu se poartă masca corect

7
5 Mar 2021 22:03:52
Autor: Stefan Both
Prefectul Zoltan Nemeth şi medicul Virgil Musta
Prefectul Zoltan Nemeth şi medicul Virgil Musta

Zoltán Németh susţine că a petrecut primele 24 de ore în funcţia de prefect de Timiş căutând soluţii pentru situaţia epidemiologică în care ne aflăm acum.

Prefectul Zoltán Németh a avut discuţii cu Raed Arafat şi cu directorul DSP Timiş Flavius Cioca; dar şi cu medicii Cristian Oancea, directorul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Timişoara, Dorel Săndesc, vicepreşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă şi cu Virgil Musta. 
 
Spune că a încercat să înţeleagă cât mai bine situaţia concretă în care ne aflăm. 
 
La nivelul Municipiului Timişoara şi a zonei periurbane, cifrele nu arată deloc bine. Creşterea accelerată a numărului de persoane infectate pune presiune pe spitalele din Timişoara.  
 
În momentul de faţă, în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, nu mai există locuri libere.  
 
Specialiştii mi-au confirmat că noua tulpină este mult mai contagioasă, iar răspândirea comunitară s-a produs deja la nivelul judeţului nostru. 
 
De asemenea, trebuie să infirm un mit care circulă în mass-media locală: Timişoara nu este singurul oraş unde are loc o testare masivă a populaţiei. Acelaşi lucru se întâmplă şi în Cluj-Napoca - dar în momentul de faţă, Timişoara este, din păcate, oraşul cu cele mai multe rezultate pozitive ale acestor testări.  
 
Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Spania, Belgia, Portugalia, Irlanda, Suedia şi Cehia au impus deja o serie de măsuri mai stricte pentru limitarea răspândirii virusului. 
 
În această după-amiază, am primit o mulţime de mesaje cu fotografii din supermarketuri şi de la terase unde nu se respectă regulile şi nici nu se poartă masca corect. 
 
Ştiu că după o săptămână de lucru, fiecare dintre voi vă doriţi să petreceţi acest weekend alături de cei dragi - dar fac apel la fiecare dintre voi să trataţi cu maximă seriozitate situaţia în care ne aflăm. 
 
Trebuie să respectăm cu stricteţe recomandările specialiştilor, a transmis Zoltán Németh. 

Vă mai recomandăm:

Zoltán Németh, maghiarul de la USR, noul prefect de Timiş. A depus jurământul alături de subprefectul Andrei Molnár de la UDMR

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

elfu
5.03.2021, 22:26:17

o simpla observatie , in fotografia atasata articolului domnul Virgil Musta foloseste masca cu supapa.

-6 (10 voturi)
Edmond Wolf
5.03.2021, 23:28:51

Măștile obișnuite și mai ales neconforme sunt pentru oamenii săraci ca să respire mai greu și să se infecteze repede. Pentru cei îmbogățiți în „pandemie” s-au creat măștile cu supapă la care supapa e de regulă scoasă pentru ca să respire lejer aer curat și să nu se infecteze. Aerul curat nu face rău nimănui. De altfel coronavirusul are ca țintă sărbătoarea Paștelui, nu atât oamenii cât distanța cât mai mare între Biserică și oameni. Se pare că Dumnezeu nu e binevenit la acest spectacol sinistru organizat de sataniști ca Mustea, prefectul , Arahat, Ciolannis, etc. și șefii lor străini.

-2 (4 voturi)
Davide Isa
6.03.2021, 06:07:56

Prefectul: " Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Spania, Belgia, Portugalia, Irlanda, Suedia şi Cehia au impus deja o serie de măsuri mai stricte pentru limitarea răspândirii virusului." FALS. De exemplu, Germania a relaxat masurile (de la 1 Martie) , iar mastile NU se poarta decat in supermarket-uri.

-5 (5 voturi)
Adrian Foangǎ
5.03.2021, 22:45:53

Ungurii nu doresc binele Romaniei, mai ales astia din politica - au ordinele lor de la Budapesta, nu va amagiti ca iau decizii care sa ajute pe romani.

-9 (13 voturi)
Cocoşul Vesel
5.03.2021, 22:49:03

Tâmpilă, asta e la USR!

-9 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările