Tulcea

articolul anterior articolul urmator

1 Mai în Tulcea şi în Delta Dunării: maraton în Munţii Măcin, serbări câmpeneşti, obiceiuri străvechi

0
30 Apr 2015 11:10:24
Autor: Mariana Iancu
Primăvara, cel mai frumos anotimp de vacanţă FOTO Rezervaţia Delta Dunării
Primăvara, cel mai frumos anotimp de vacanţă FOTO Rezervaţia Delta Dunării

Delta Dunării poate fi destinaţia perfectă pentru 1 Mai. Autorităţile locale şi agenţii economici organizează mai multe evenimente la care sunt aşteptaţi turiştii în acest weekend.

La Sulina, de 1 Mai va fi organizată serbarea câmpenească „Lăcrămioare, lăcrămioare“.
Tot de 1 Mai, în comuna Cerna vor avea loc concursuri de echitaţie, degustări de produse tradiţionale şi spectacole în aer liber. „Coşia“ este un vechi obicei bulgăresc ce va fi reînviat.

Obiceiul s-a practicat până în anul 1940, atunci când a avut loc schimbul de populaţie în Cadrilater, vechi ţinut românesc, astăzi în graniţele Bulgariei.
 
Pe 2 mai, în comuna Greci se va desfăşura „Maratonul Măcinului“, eveniment aflat la cea de-a doua ediţie. Concursul de alergare se va desfăşura în Parcul Naţional Munţii Măcin.
 
Concursul cuprinde trei curse: maraton 42 km, semimaraton – 24 km şi cursa copiilor. Aventura va începe în comuna Greci, va continua pe vârful Ţuţuianu, pe culmea Pricopanului, prin poieni cu bujori.
Tot de 1 Mai comuna C.A. Rosetti îşi serbează ziua. 
 
„De 1 Mai ne aşteptăm la o zi frumoasă în Delta Dunării, cu mult soare, veselie, verdeaţă, mulţi nuferi, păsări şi apă limpede. Toate locaţiile turistice s-au pregătit cu diverse programe ce includ foc de tabără, formaţii de dansuri tradiţionale şi excursii.

Este luna cea frumoasă  din Delta Dunării, datorită peisajului de neuitat. E ca un tărâm sălbatic lăsat de la Dumnezeu“, a spus Daniel Iluşcă, preşedintele Patronatului în Turismul din Dela Dunării.

Vă mai recomandăm:
 

Jurnal de vacanţă. Gura Portiţei, paradisul dintre mare şi Deltă. Plaja de pe care poţi aduna scoici cu lopata

Jurnal de vacanţă. Drum iniţiatic spre izvoarele poporului român, prin sudul Dobrogei

Dobrogea în lung şi-n lat, pe bicicletă: cele mai frumoase trasee de parcurs pe două roţi printr-o Românie în miniatură cu accent de Balcani

Jurnal de Vacanţă. Plaja Vadu, ultimul refugiu. Colţul de Rai interzis cândva turiştilor vă aşteaptă cu hectare întregi de plajă virgină

Jurnal de vacanţă. Altfel de călătorie prin împrejurimile zonei Vama Veche-2 Mai

Don Giovanni, piratul de la Sulina. Cum a reuşit fostul marinar să înşele autorităţile şi să rămână cu marfa ilegală şi cu despăgubirea

 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările