Tulcea

articolul anterior articolul urmator

Şcolile dunărene de teatru şi film îşi dau întâlnire la Sulina

0
16 Aug 2017 17:04:08
Autor: Călin Gavrilaş
Şcolile de teatru şi film dunărene se întâlnesc la Sulina
Şcolile de teatru şi film dunărene se întâlnesc la Sulina

Proiectul „Întâlniri Teatrale la Sulina” reuneşte reprezentanţii şcolilor de teatru şi film din ţările riverane Dunării.

Timp de patru zile, între 31 august şi 4 septembrie, oraşul Sulina este gazda unor întâlniri ale profesorilor şi studenţilor din şcolile de teatru şi film din România, Germania, Serbia, Bulgaria şi Republica Moldova.

Pe lângă discuţii, cei 70 de invitaţi vor participa la workshop-urile dezvoltate de Centrul Internaţional de Cercetare şi Educaţie în Tehnologii Inovativ Creative şi Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti (UNATC) şi vor lua parte la atelierele susţinute pe tema teatrului multimedia de profesorul David Ersig.

„Europa unită se construieşte prin instituţii, dar şi prin cultură, iar teatrul este, prin excelenţă, fenomenul care exprimă spiritul culturii europene. Prin întâlnirea şcolilor dunărene de teatru şi film, Sulina se poziţionează încă odată pe harta Europei”, declară Nicolae Mandea, rectorul UNATC.

Organizatorii îşi doresc să realizeze la Sulina, locul unde Dunărea se vărsă în Marea Neagră, un centru de cercetare şi informare pentru tinerii artişti din aceste ţări. În acest sens, Sulina fiind un exemplu istoric de convieţuire multietnică, toleranţă şi spirit european.

Turiştii şi localnicii vor putea participa la vizionări de filme în serile festivalului, iar copiii au posibilitatea de a se bucura de ateliere de teatru susţinute de UNATC.

Proiectul „Întâlniri Teatrale la Sulina”  este organizat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, împreună cu Academia de Teatru şi Film „Athanor” din Passau – Germania, cu sprijinul Institutului Cultural Român, al Consiliului Judeţean Tulcea şi Primărie oraşului Sulina.

Pe aceeaşi temă:

Filme de Oscar difuzate în aer liber la Constanţa. Piaţa Ovidiu, transformată într-un cinematograf uriaş

FOTO Casa minunată din Delta Dunării „plantată“ la poarta celui mai mare muzeu în aer liber din România


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările