A fost dezlegat misterul fragmentului de picior uman găsit pe platforma şantierului naval. Iată cui aparţinea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piciorul ar fi aparţinut unui pacient din spitalul judeţean FOTO Arhivă Adevărul
Piciorul ar fi aparţinut unui pacient din spitalul judeţean FOTO Arhivă Adevărul

Oamenii legii au ajuns la o primă concluzie în ceea ce priveşte laba piciorului găsită marţi dimineaţă pe platforma şantierului naval din municipiul Tulcea. Iată despre ce este vorba:

Piciorul ar fi aparţinut unui bărbat de 76 de ani, care de curând ar fi suferit o intervenţie la Spitalul Judeţean Tulcea (i s-a amputat piciorul).

Şeful Poliţiei Transporturi, Dumitru Hogea, spune că nu pot spune cu precizie că aceasta este varianta corectă, dar că fragmentul de picior găsit de potriveşte sută la sută cu cel amputat de curând în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea.

„Există o potrivire, dar nu putem să ne pronunăm până nu vin rezultatele finale de la Bucureşti, de la Institutul Naţional Mina Minovici“, a explicat Hogea.

Contactat telefonic, managerul Spitalului a declarat că de abia mâine dimineaţă va avea un răspuns exact pe această temă.

„Acum sunt într-o şedinţă pe această temă. Nu pot să mă pronunţ acum cu privire la acest aspect, nu ştiu cum ar fi putut ajunge acel fragemnt de picior pe platforma şantierului“, a explicat iniţial dr. Roşca.

Fragmentul de picior ar fi trebuit, împreună cu toate aceste resturi umane, să fie distruse într-un incinerator cu care are contract Spitalul Judeţean.

Mai târziu, managerul spitalului a dat o explicaţie referitoare la incident:  din greşeală acel rest nu a ajuns unde trebuia, şi anume în frigiderul firmei care preia resturile biologice şi le duce spre distrugere, ci a fost amestecat cu alte deşeuri.

„Avem nişte cutii speciale, cu pungi de nylon, de la firma cu care am semnat contract, în care se pun aceste resturi. Cutiile sunt închise şi depozitate într-un frigider pe care firma respectivă îl are în curtea spitalului. Ulterior, resturile sunt duse spre distrugere. Este o excepţie ce s-a întâmplat. Noi avem un sistem foarte bine pus la punct din acest punct de vedere, dar iată că s-a produs şi această regretabilă greşeală. Aceea a fost o zi foarte încărcată la Spitalul Judeţean, s-a stat peste program, cum se stă de multe ori şi poate a fost de vină şi oboseala. Oricum, acest lucru nu trebuia să se întâmple, iar persoana vinovată a fost deferită comisiei de disciplină a spitalului”, a spus managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, dr. Iosif Roşca.

Conform unei analize realizate de Agenţia Judeţeană de Protecţia Mediului. la Spitalul Judeţean Tulcea eliminarea finală se face în funcţie de tipul deşeului.

Deşeurile asimilabile celor menajere sunt transportate la depozitul de deşeuri menajere.

Deşeurile infecţioase şi cele înţepătoare - tăietoare se supun procesului de sterilizare, devenind, prin neutralizare, deşeuri asimilabile celor menajere.

Deşeurile anatomo – patologice periculoase se elimină prin incinerare (pe bază de contract prestări servicii).

Amintim faptul că marţi dimineaţă, în jurul orei 9.00, pe platforma şantierului naval din municipiul Tulcea un angajat a găsit ceva ce părea să fie un picior de om.

La faţa locului au ajuns poliţiştii din cadrul Biroului Judeţean al Poliţiei Transporturi, care au solicitat sprijin de la specialiştii Serviciului de Medicină Legală şi de la Serviciul de Investigaţii Criminale. Cei de la SIC sunt cei care au făcut legătura între cazul de la spital şi laba piciorului de pe platforma şantierului naval.

 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite