Asociaţia Delta Dunării: „Excursiile de o zi în deltă sunt un produs turistic toxic pentru natură”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turisti în Delta Dunării foto: ARBDD
Turisti în Delta Dunării foto: ARBDD

Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD) revine cu semnale de alarmă cu privire la un produs turistic, care poate deveni toxic pentru Rezervaţia Biosferei: „excursiile de o zi în Delta Dunării”

Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării susţine că unele agenţii de turism practică un „marketing mincinos”, vânzând doritorilor neavizaţi, excursii de o zi, cu plecare din Bucureşti.

Asociaţia vorbeşte despre faptul că pagubele pe care le produc habitatelor naturale din Rezervaţie, vitezele excesive ale bărcilor, sunt incomensurabile, iar experienţa turiştilor în destinaţie este zero.

Delta Dunării oferă şi produse turistice prietenoase cu mediul, care sunt construite de operatorii de pe Litoral, în parteneriat cu proprietarii de pensiuni sau de Puncte Gastronomice Locale din Delta Dunării, care asigură o experienţă deosebită, care se adaugă celei de Litoral, spun reprezentanţii Asociaţiei.

„Dragi turişti, nu vă lăsaţi păcăliţi cumpărând acest produs turistic, pentru că Delta nu se poate vizita într-o excursie de o zi, cu plecare din Bucureşti, străbătând 600 km pe drumul Bucureşti-Tulcea şi apoi alţi zeci de km pe apă. Vor fi bani aruncaţi pe o deplasare din care veţi rămâne cu un gust amar pentru că nu veţi apuca să vedeţi nimic din frumuseţea Deltei. La finalul zilei, veţi rămâne doar cu oboseala şi zgomotul bărcii care goneşte pe canale, pentru a se încadra în timp”, spune Preşedintele AMDTDD, Cătălin Ţibuleac.

Efectele vitezelor mari asupra mediului sunt catastrofale, susţin cei din Asociaţia Delta Dunării.

Specialiştii în turism arată că delta se vizitează lent, în câteva zile, în bărci cu viteză mică sau în caiac canoe, cu ghizi care pot arată frumuseţea florei, a faunei, a tradiţiilor, a gastronomiei deltaice şi fireşte, la finalul excursiei lăsând locul curat, fără gunoaie.

„Ne aflăm într-o Rezervaţie naturală şi trebuie să învăţăm să o respectăm, să o protejăm, ca să se poată bucura şi generaţiile viitoare de această minune unică în Europa: Delta Dunării”, mai spune Cătălin Ţibuleac.

Citeşte şi:

„Salata cu icre de ştiucă de Tulcea”, produs protejat la nivel european

Prefectul judeţului Tulcea: Continuăm vaccinarea populaţiei din zonele izolate ale Deltei Dunării cu echipele mobile



 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite