Comisia Europeană a aprobat proiectul de dezvoltare a Deltei Dunării pe termen lung

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această săptămână a fost semnat Acordul de Parteneriat 2014-2020 între Guvernul României şi Comisia Europeană, prin care se asigură fondurile necesare celor mai importante investiţii ce urmează a fi derulate în România în următoarea perioadă.

Articolul 1122 din acest acord se stipulează că „România va folosi instrumentul „Investiţii Teritoriale Integrate“ (ITI) cu prioritate în cadrul Rezervaţiei  Biosferei Delta Dunării“. Conform acordului, în perioada de programare 2014-2020 România va beneficia de fonduri în valoare totală de aproximativ 43 de miliarde de euro.

„Este un efort al administraţiei publice judeţene, care a beneficiat de întreg suportul Guvernului României. Îi mulţumesc, pe această cale, premierului Victor Ponta, care a arătat că este aproape de tulceni“, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

Aşa cum prevede strategia de dezvoltare a Deltei Dunării, a Băncii Mondiale, specialişti ivor decide de ce anume este nevoie în acest colţ de ţară şi în baza strategiei se vor scrie proiectele. Partea bună este aceea că nu se va mai pune în discuţie eligibilitatea, iar proiectele vor fi finanţate prioritar.

Prioritare în Delta Dunării sunt investiţiile în infrastructură pentru dezvoltarea turismului, în pescuitul comercial necesar pentru asiguraraea locurilor de muncă a localnicilor, în agricultură.

De asemenea, este nevoie de fonduri europene pentru un acces mai bun la sistemul sanitar al oamenilor din deltă.

Vă mai recomandăm:

Plaja Vadu, ultimul refugiu. Colţul de Rai interzis cândva turiştilor vă aşteaptă cu hectare întregi de plajă virgină

FOTO Jurilovca, poarta Raiului de la intrarea în Delta Dunării

FOTO Niculiţel, tărâmul strugurilor şi al mănăstirilor

FOTO Luncaviţa, satul teilor şi al nopţilor senine




 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite