Tulcea

articolul anterior articolul urmator

Directoare DSP Tulcea, trimisă în judecată pentru corupţie. Procurorii DNA o acuză de abuz în serviciu

0
11 Aug 2017 16:40:00
Autor: Călin Gavrilaş
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Şefa Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Tulcea (DSP), Laurenţia- Mariana Militaru, a fost trimisă în judecată pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, dintre care una în formă continuată, de către procurorii DNA – Serviciul Teritorial Constanţa.

Din dosarul instrumentat de procurori reiese că şefă a DSP Tulcea, în perioada 2012-2013, ”în calitate de director al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Tulcea, a încheiat la preţuri supraevaluate două contracte cu societatea comercială administrată de inculpatul Vizireanu Mircea-Radu, cu ocazia atribuirii unor lucrări de execuţie privind întreţinerea şi amenajarea sediului Direcţiei. Cele două contracte atribuite în mod nelegal au vizat lucrări de reparaţie instalaţie canalizare subsol şi ”achiziţie cazan de apă caldă pentru centrala termică în valoare totală de 87.535 lei, lucrări ce au fost efectuate doar în proporţie de aproximativ 10% cu toate că preţul a fost achitat integral”.

Procurorii DNA susţin că Laurenţia-Mariana Militaru a achiziţionat cazanul de apă caldă la un preţ supraevalut de trei ori faţă de cel real.

Conform procurorilor DNA, directoarea DSP Tulcea este acuzată şi de faptul că în anul 2015 ”Laurenţia-Mariana Militaru, în aceeaşi calitate şi beneficiind de ajutorul inculpatului Bănuţ Bogdan, a încheiat cu societatea administrată de acesta din urmă un contract privind achiziţia de ”lucrări de reparaţie instalaţie / reţea termică” în valoare totală de 110.030 lei. Şi în această situaţie lucrările contractate au fost parţial efectuate cu toate că preţul contractului a fost achitat integral”.

Alături de Laurenţia-Maria Militaru, au mai fost trimişi în judecată şi Vizireanu Mircea-Radu, administrator al unei societăţi comerciale, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu şi Bănuţ Bogdan, administrator al unei societăţi comerciale, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu.

Dosarul în care DSP Tulcea s-a constituit parte civilă este trimis spre judecată la Tribunalul Tulcea, cu cei trei inculpaţi în stare de libertate. Procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile şi asupra unor conturi bancare, ce aparţin inculpatei Militaru Laurenţia-Mariana.

 

Pe aceeaşi temă:

Un avocat constănţean a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă şi favorizarea infractorului

Nicuşor Constantinescu, pus sub acuzare într-un nou dosar de abuz în serviciu. RAJDP Constanţa, urmărită penal pentru evaziune fiscală

Directorul adjunct al APIA Constanţa, urmărit penal de DNA pentru fals în înscrisuri şi fals intelectual
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările