FOTO Tulcea de altădată, în imagini de arhivă strânse de un arheolog

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sulina Sursa Facebook Aurel-Daniel Stănică
Sulina Sursa Facebook Aurel-Daniel Stănică

Imagini de arhivă din Tulcea de odinioară sunt colecţionate de un arheolog care le împărtăşeşte apoi publicului, într-o expoziţie virtuală.

Un arheolog pasionat de cărţi poştale vechi a strâns o colecţie pe care o împărtăşeşte cu alţi iubitori ai documentelor de arhivă, pe contul său de Facebook.

Dr. Aurel-Daniel Stănică (41 ani), cercetător ştiinţific la Institutul de Cercetări Eco-Muzeale din Tulcea, care are hobby cartofilia, documentează în acest fel evoluţia aşezărilor din nordul Dobrogei: Tulcea, Babadag, Isaccea, Măcin etc.

Multe dintre cărţile poştale sau fotografii sunt primite, virtual sau fizic, de la posesori care doresc să contribuie la păstrarea memoriei dobrogene.

Istoria reconstituită astfel este un prilej de aduceri-aminte şi de nostalgii pentru fiii locului, bucuroşi să-şi revadă pământul natal, cu configuraţia, maidanele, clădirile şi străduţele de atunci.

Unele dintre acestea mai există doar în amintire, altele au fost transformate şi modernizate. „Eu încerc să ofer astfel un fragment din istoria Dobrogei de nord“, mărturiseşte specialistul pasionat de vremurile apuse.

Dr. Stănică adresează rugămintea celor care deţin astfel de cărţi poştale să le scaneze sau să le fotografieze şi să le posteze pe Facebook, pentru a face cunoscută dezvoltarea Tulcei, cu locurile şi figurile pitoreşti care au făcut-o atât de îndrăgită. 

Pe aceeaşi temă: 

FOTO Cea mai veche imagine cu municipiul Tulcea

FOTO VIDEO Călătorie în timp la Enisala. Locul din nordul Dobrogei unde vezi obiective cu care România se mândreşte

Singura cetate medievală a Dobrogei era cândva pe ţărmul Mării Negre. Cum a ajuns acum la mulţi kilometri de apă

Cea mai frumoasă gospodărie din Dobrogea, donată de familia unui localnic din Enisala

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite