Tulcea

articolul anterior articolul urmator

GALERIE FOTO „Măcelarul“ din Bârlad, eliberat condiționat de Tribunalul Tulcea

0
14 Nov 2012 14:00:00
Autor: Claudia Petraru

Neculai Albu (66 de ani) și-a omorât fratele în luna septembrie a anului 1998. L-a lovit cu toporul, apoi i-a tăiat capul (pe care l-a pus într-o găleată, pe marginea drumului) și mâinile (pe care le-a bătut în cuie de gardul casei).

A lăsat în urma lui și mesaje prin care își explica gestul: a fost un act de „justiție“, iar el era „justițiarul“. Scandalul dintre el și fratele lui, Ionel, a pornit de la o moștenire (casa părintească).
Dedicație în versuri pentru fratele ucis

Click pe poze pentru fotogalerie! (FOTO „Obiectiv“ de Vaslui)

Într-un „Epitaf pentru Ionel“, Albu dezvăluia motivele oribilei crime: „Aproape trei decenii m-ai stresat/Şi m-aţi batjocorit cît aţi dorit/Dacă-ai păţit acum ce-ai meritat/De bună seamă că eşti mulţumit. Aţi fost şi sunteţi lacomi de avere/Avere-Bineînţeles-nemeritată/Îmi pare rău, dar n-am nici o putere/Să-ţi dau averi pe lumea cealaltă! Pe tata l-aţi chinuit cît şi cum aţi vrut/Atît hrană şi lichide voi i-aţi dat/Încît el a murit deshidratat/E bine ca în viaţă să fii un om corect / Nu cum ai fost tu, frate, un individ abject / Ai fost pentru mine un nemernic şi un excroc / De aceea ai sfîrşit asemenea unui porc / Nicu Albu 1998“.
De la spital, la închisoare
Polițiștii l-au prins imediat, dar nu a ajuns la închisoare. A fost internat pentru o perioadă într-un spital de specialitate, pe motiv că nu ar fi avut discernământ atunci când a comis fapta. A fugit din spital, iar atunci când a fost prins a ajuns în închisoare (după o reevaluare psihiatrică).
A fost eliberat
Bărbatul a fost condamnat în anul 2000 la 22 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav. În decembrie 2011, Judecătoria Tulcea l-a pus în libertate (i-a acceptat cererea de eliberare condiționată), dar Tribunalul a casat această decizie și l-a lăsat pe Albu după gratii.
Ieri, la Tribunalul Tulcea s-a judecat recursul lui Neculai Albu (după ce, de data aceasta, Judecătoria a decis că el nu poate fi pus în libertate). Tribunalul a decis să accepte solicitarea lui Albu.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările