Tulcea

articolul anterior articolul urmator

GALERIE FOTO şi VIDEO Ucraineni prinşi la Sulina cu rechin, calcan şi pisică de mare

0
28 Apr 2012 12:34:26
Autor: Claudia Petraru
Ucraineni prinşi braconând
Ucraineni prinşi braconând

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat şi reţinut o ambarcaţiune sub pavilion Ucraina, cu trei marinari la bord, care desfăşura acţiuni de braconaj piscicol în perioada de prohibiţie, în zona contiguă din Marea Neagră.

Vineri, poliţiştii au primit informaţii de la lucrătorii SCOMAR că o ambarcaţiune desfăşoară activităţi de pescuit în zona contiguă în perioada de prohibiţie.
În jurul orei 16.00, la aproximativ 23 de mile marine travers de Canalul Sulina a fost identificată ambarcaţiunea „Yazp” sub pavilion Ucraina, cu trei cetăţeni ucraineni la bord.

Click pe poze pentru fotogalerie!

Poliţiştii de frontieră au intervenit cu o ambarcaţiune model Shaldag şi au semnalat acustic şi vizual ambarcaţiunea, care s-a oprit din marş şi a permis echipei de abordaj a Gărzii de Coastă să urce la bord.
În urma controlului a fost descoperită cantitatea de 205 kilograme de peşte din speciile calcan, rechin şi pisică de mare, evaluată la aproximativ 2.000 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării şi predată spre valorificare în conformitate cu prevederile legale.
„În ambarcaţiune au mai fost găsite un motor de barcă ataşabil marca Suzuki de 140 CP, un aparat GPS marca Garmin, o elice de rezervă, 2 rame şi un recipient cu 70 de litri de combustibil, bunuri cu o valoare de aproximativ 20.000 lei care au fost ridicate în vederea confiscării“, spune Marius Niculescu, purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă.
Poliţiştii de frontieră au escortat ambarcaţiunea până la sediul componentei navale a Gărzii de Coastă din Sulina în vederea continuării cercetărilor şi luării măsurilor legale ce se impun. Cei trei cetăţeni ucraineni, domiciliaţi în regiunea Odessa din Ucraina, vor fi cercetaţi sub aspectul săvârşirii infacţiunilor de nedeţinere a licenţei de pescuit comercial şi pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările