Imagini aeriene cu stadiul lucrărilor la proiectul strategic al României - Podul peste Dunăre VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Podul peste Dunăre - captură video
Podul peste Dunăre - captură video

Lucrările la Podul suspendat peste Dunăre, ce va face legătura între Tulcea şi Brăila şi Galaţi, avansează zilnic. Noi imagini aeriene au surprins stadiul investiţiei.

Lungimea totală a traseului „Podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila“, cum este numită lucrarea de utilitate publică de interes naţional, este de 23,413 kilometri.

În urmă cu două săptămâni, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţa că lucrările la pod au ajuns la amplasarea instalaţiilor care urmează să fie folosite la operaţiunile de lansare a cablurilor principale.

Imaginile au fost surprinse pe 26 februarie de Leopold Balaes

Pe malul Brăila, conform CNAIR se lucrează la armarea camerelor de tragere aferente blocului de ancoraj; la armarea plăcii de acoperire a blocului de ancoraj; s-au finalizat operaţiunile de ridicare a grinzilor de rigidizare (antretoaze); se finalizează sudura grinzilor de rigidizare şi se lucrează la armare şi cofrare radier pilă şi culee.

Pe malul Jijila (Tulcea) se lucrează la armarea camerelor de tragere aferente blocului de ancoraj şi se lucrează la armarea şi cofrarea elevaţiilor pentru pilă şi culee. Totodată sau efectuat lucrări premergătoare ridicării grinzilor de rigidizare.

Lungimea totală a traseului „Podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila“, cum este numită lucrarea de utilitate publică de interes naţional, este de 23,413 kilometri. Acesta este împărţit în două secţiuni: drumul principal Brăila-Jijila şi drumul de legătură cu DN22 Smârdan-Măcin. Pe ambele secţiuni de drum, viteza maximă permisă va fi de 80 km/h. 

Deasupra Dunării va fi o porţiune de 2 kilometri de pod. În rest vor fi viaducte, drumuri de legătură, intersecţii giratorii, plus 33 de poduri, podeţe şi pasaje. Pe malul Tulcei va exista şi o staţie automată de taxare. 

Drumul principal Brăila-Jijila are o lungime de 19,095 kilometri, cu 4 giratorii şi 1 nod rutier. Până la km 7+940 va avea 2 benzi de circulaţie pe fiecare sens, iar de acolo - câte una pe sens. Drumul de legătură cu DN22 Smârdan-Măcin are o lungime de 4,328 kilometri şi are o bandă de circulaţie pe fiecare sens, cu 2 intersecţii. 

Podul suspendat va fi poziţionat pe drumul principal Brăila-Jijila, între km 4+596,10 şi km 6+570,52, respectiv la km 165+800 pe fluviul Dunărea (măsurat de la Sulina).

Lungimea sa totală va fi de aproape 2 kilometri, mai exact 1.974,30 metri. Dintre aceştia, 489,65 metri reprezintă deschiderea laterală pe malul dinspre Brăila, iar 364,65 metri - cea de pe malul dinspre Tulcea.

De o parte şi de alta vor fi construite două viaducte de acces, fiecare în lungime de 110 metri. Podul suspendat va avea o înălţime de cel puţin 38 metri de la nivelul maxim de inundaţie al Dunării. Lăţimea totală a podului suspendat va fi de 31,70 metri. 

Calea pe pod va avea 22,00 metri, fiind alcătuită din 4 benzi de circulaţie de 3,50 m lăţime fiecare, 4 benzi de încadrare de câte 0,5 m lăţime, două acostamente de 1,50 m lăţime şi o zonă mediană cu lăţimea de 3,00 metri. Acestora li se adaugă, de o parte şi de alta, 2 benzi adiţionale pentru trafic pietonal, biciclete şi întreţinere, trotuarele având lăţimi de câte 2,80 metri fiecare. Blocurile de ancorare sunt integrate în teren şi sunt localizate în afara digurilor Dunării. Contractul de proiectare şi execuţie a fost atribuit asocierii dintre firmele Astaldi SpA (Italia) şi IHI Infrastructure Systems Co. Ltd (Japonia).

Citeşte şi:

Incendiu într-un bloc din Tulcea. 11 persoane au ieşit din imobil. Pompierii au salvat un câine - FOTO

ISU Delta Tulcea va avea în dotare o şenilată modernă, în valoare de 362.000 de euro

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite