Tulcea

articolul anterior articolul urmator

Mesajul de Crăciun al Episcopului Visarion al Tulcii: „Să fim creştini adevăraţi nu numai la marile praznice, ci şi în fiecare duminică şi sărbătoare”

0
21 Dec 2017 14:37:48
Autor: Călin Gavrilaş
FOTO Episcopia Tulcii
FOTO Episcopia Tulcii

Episcopul Visarion al Tulcii a transmis credincioşilor tradiţionalul mesaj prilejuit de sărbătoarea Naşterii Domnului. Ierarhul îşi îndeamnă păstoriţii să trăiască în rugăciune şi pace.

În cuvântul tradiţional de Crăciun, Episcopul Visarion le reaminteşte credincioşilor că nu doar la marile sărbători trebuie să fie creştini adevăraţi, ci în toate zilele obişnuite din viaţa lor. „Se cade să fim creştini adevăraţi, cercetători ai Sfintei Biserici nu numai la marile praznice, ci în fiecare duminică şi sărbătoare după putinţă să venim la sfântul locaş pentru a asculta sfânta şi dumnezeiasca Liturghie precum şi celelalte slujbe care împodobesc cultul bisericesc iar pe noi ne umplu de har”, spune episcopul.

De asemenea, ierarhul îndeamnă oamenii să fie paşnici, binevoitori, să aibă o viaţă curată cu linişte în suflete şi în familie. „Să fim oameni ai păcii şi ai buneivoiri în toate zilele noastre, cercetând Scripturile, citind cu nesaţ din Psaltire, din Cărţile de rugăciune şi din Vieţile Sfinţilor pentru a putea dobândi şi noi o viaţă curată, linişte în suflete, în familie şi în societate şi a primi prin rugăciune lumina cunoştinţei şi a dreptei credinţe”.

„În noaptea sfântă a Crăciunului, Hristos Domnul este cu noi. El vine în mijlocul nostru cu iubirea Lui dumnezeiască ca şi acum două mii de ani. Stăruitor, El deschide sufletele noastre închise de îndoială, de teamă şi de nepăsare pentru a primi bucurie şi speranţă. Peste tot în lume se revarsă tainic lumina stelei de la Betleem care a arătat locul naşterii mai presus de fire a Mântuitorului”, adaugă PS Visarion.

În această perioadă, în Biserica Ortodoxă, toţi episcopii transmit scrisori pastorale către credincioşii din eparhie ce vor fi citite în ziua de Crăciun de către preoţi.

Pe aceeaşi temă:

Sărbătoare dublă la Tulcea: Buna Vestire şi şapte ani de la întronizarea Episcopului Tulcii, PS Sa Visarion Bălţat

Slujba de Bobotează a fost oficiată pe nava Banat, ancorată în portul Tulcea
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările