Tulcea

articolul anterior articolul urmator

Mită electorală la Baia. Poliţia a deschis dosar penal

0
27 Sep 2020 19:53:04
Autor: Mariana Iancu

Poliţiştii tulceni au fost sesizaţi cu privire la faptul că un cetăţean din comuna Baia, judeţul Tulcea, ar oferi sume de bani unor persoane din localitate, pentru a-i determina să voteze cu un anumit candidat la funcţia de primar.

Poliţiştii tulceni au fost sesizaţi cu privire la faptul că un cetăţean din comuna Baia, judeţul Tulcea, ar oferi sume de bani unor persoane din localitate, pentru a-i determina să voteze cu un anumit candidat la funcţia de primar.
 
La faţa locului s-a deplasat echipa operativă, constituită în scopul cercetării evenimentelor electorale, iar în urma verificărilor efectuate a  identificat persoanele implicate şi a stabilit faptul că acestea nu ar fi dat curs solicitării, refuzând primirea sumelor respective.
 
În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru tentativă la infracţiunea de corupere a alegătorilor.
 
În această localitate, spun oamenii legii, s-au semnalat cele mai multe sesizări privind nereguli în procesul electoral.
 
De la începutul procesului electoral şi până la ora 20:00, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Tulcea au intervenit în 23 de situaţii în care au fost semnalate posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. Toate sesizările sunt verificate cu promptitudine.
 
Astfel, urmare a notificărilor primite prin Sistemul Informatic de Monitorizare a Prezenţei la Vot, s-au efectuat verificări, rezultând că din cele 16 semnalări privind votul multiplu, 3 au fost confirmate, 4 nu s-au confirmat, iar 9 sunt în curs de verificare.
 
În urma activităţilor desfăşurate, au fost întocmite 8 dosare penale, cercetările fiind în curs de desfăşurare, şi au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale.
 
Cele 8 dosare penale au fost întocmite pentru infracţiuni electorale (corupere alegători, neglijenţă în serviciu, abuz în serviciu, fals în declaraţii şi fraudă la vot ). 
 
Efectivele Ministerului Afacerilor Interne rămân la datorie pe toată perioada desfăşurării procesului electoral, pentru a verifica punctual, cu celeritate, orice sesizare privind încălcarea legii şi pentru a stabili existenţa aspectelor semnalate.
 
Forţele Ministerului Afacerilor Interne sunt prezente în sistem integrat pentru a asigura un climat de ordine şi siguranţă publică, şi pentru a acţiona eficient în orice împrejurare care poate afecta procesul electoral.
 
Vă mai recomandăm:
 

VIDEO Sondaj IRES pe Constanţa. Cine se clasează pe locul întâi în intenţia de vot pentru alegerile locale 

Constanţa stârneşte cele mai mari pasiuni electorale. Doar Sectorul 1 din Bucureşti întrece, la număr de candidaţi, oraşul-port de la Marea Neagră

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările