Tulcea

articolul anterior articolul urmator

Pontonul de la Tulcea pentru copiii cu dizabilităţi se scufundă tot mai mult. Autorităţile promiteau că vasul va fi repus pe linia de plutire

12
24 Oct 2021 18:13:17
Autor: Mariana Iancu
Pontonul s-a scufundat şi mai mult FOTO Martor
Pontonul s-a scufundat şi mai mult FOTO Martor

Pontonul de la Mahmudia, care s-a scufundat la nici o lună de la inaugurarea cu mare fast, s-a înclinat şi mai tare. Deşi autorităţile au promis că el va deveni funcţional în săptămâna care s-a încheiat, operaţiunea de repunere pe linia de plutire este amânată.

Pontonul de la Mahmudia, care s-a scufundat la nici o lună de la inaugurarea cu mare fast, s-a înclinat şi mai tare. Deşi autorităţile au promis că el va deveni funcţional în săptămâna care s-a încheiat, operaţiunea de repunere pe linia de plutire este amânată.
 
Pontonul de la Mahmudia, gândit ca un prim centru itinerant din ţară pentru copiii cu dizabilităţi, s-a scufundat deja, pe o parte, în apele Dunării. „Din cauza condiţiilor meteo şi din cauza adâncimii mici a apei din acea zonă, vasul s-a sprijinit de fundul apei şi a început să se încline. În plus, ca urmare a unei defecţiuni la generatorul care asigura alimentarea electrică a pompelor de santină, menite să scoată apa, pontonul a început să ia apă. Precizăm că vasul nu este scufundat, ci a fost inundată o parte din subsol“, arată Fundaţia SERA, care deţine pontonul.
 
La 15 octombrie, reprezentanţii Fundaţiei SERA anunţau: „Am contactat specialiştii de la faţa locului pentru a decide care este cea mai bună soluţie de evacuare a apei şi de punere pe linia de plutire corectă. Deja o firmă specializată lucrează în acest sens şi, până la mijlocul săptămânii viitoare, vasul va fi repus pe linia de plutire. Estimăm că centrul de recuperare îşi va începe activităţile cu beneficiarii în luna noiembrie“. 
 
Numai că lucrurile trenează. Un localnic a fotografiat pontonul în urmă cu câteva zile în care se observă că acesta s-a scufundat şi mai mult. La faţa locului a fost adusă o schelă şi un ponton de acostare, dar pe care nu se afla nimeni. Singurele modificări la faţa locului se rezumă la dispariţia reclamelor şi a unei bărci. 
Conform celor de la Protecţia Copilului Tulcea, beneficiarii proiectului, deocamdată de lucrează la pregătirea echipamentelor necesare. „În aceste zile va sosi şi echipa care se va ocupa de lucrările propriu-zise“, spun cei de la Protecţia Copilului. 
 
Pontonul vechi de mai bine de 50 de ani, care era folosit în trecut la transportul muncitorilor din domeniul hidrografic şi al deţinuţilor puşi să taie stuf, se dorea a fi un centru itinerant, care urma să fie dotat cu aparatură medicală modernă şi să circule în Deltă şi în localităţile riverane Dunării pentru a asigura perioade de terapie pentru copiii cu posibilităţi reduse de transport.
 
Inaugurarea oficială a avut loc la 22 septembrie de către oficialităţile tulcene şi de ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan.
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 
Pontonul din Tulcea inaugurat recent de Raluca Turcan s-a scufundat: „Platforma lua apă din momentul inaugurării“
 
Raluca Turcan, din nou virală pe internet. Ea şi alte şase persoane au tăiat o panglică la inaugurarea unui centru pentru copii cu dizabilităţi

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

Schuster Set
24.10.2021, 18:33:59

romania lucrului bine facut.

-6 (10 voturi)
SPC Manase
24.10.2021, 18:36:12

Romania Educata! Heil!

-8 (12 voturi)
Coco Cocos
24.10.2021, 18:42:52

...împreună cu cei care au tăiat panglica...să nu uităm și dulapul...

-8 (10 voturi)
Tomescu Tom
24.10.2021, 18:46:09

Suferă de politruceloză avansată , generalizată .. autoritățile .. Ar fi în stare să promită și luna de pe cer ... că doar nu-i doare gura ..

+2 (2 voturi)
Marcel Popa
24.10.2021, 18:50:49

Raluca a lui Turcan a dus ghinionul cu ea.Una dintru-un partid care a taiat pensii le acum a ajuns ministreasa.

-10 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările