Produse artizanale din stuf şi papură, de vânzare pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Produse artizanale, de vânzare FOTO EcoSocial Meşteşug
Produse artizanale, de vânzare FOTO EcoSocial Meşteşug

Produsele realizate manual din papură împletită pot fi achiziţionate acum de pe site-ul Atelierului EcoSocial Meşteşug.

Atelierul EcoSocial Meşteşug Lunca a lansat un magazin online, www.ecosocialmestesug.ro. De pe site puteţi achiiţiona coşuri, cutii, genţi, suveniruri. Un coş aranjament floral costă 15 lei, un alt coş ghiveci costă 15 lei, iar o pereche de papuci 35 de lei. 

Din reziduurile de stuf şi papură se produc apoi brichete pentru centrale termice şi sobe. 

Astfel, atelierul răspunde unei nevoi tot mai accentuate a pieţei, şi anume, oferă alternative ecologice pentru combustibilii clasici care sunt tot mai costisitori.

În vara acestui an, cinci persoane aparţinând grupurilor vulnerabile economic şi social din localitate au început producţia în cadrul noului atelier.

EcoSocial MEŞTEŞUG este o întreprindere socială  care îşi propune revigorarea meşteşugurilor tradiţionale din Delta Dunării, oferind o utilitate practică celor mai mari resurse regenerabile de aici: stuful şi papura.

În satul Lunca, comuna Ceamurlia de Jos, au fost instruite şi certificate în meşteşugul ”impletirii papurei”, 12 persoane din comunitate care fac parte din grupuri vulnerabile, respectiv femei în situaţii de risc şi persoane care locuiesc în comunităti izolate, cu scopul de a le oferi oportunităţi de integrare pe piaţa muncii. Cinci dintre acestea au fost angajate în cadrul noului atelier, EcoSocial Meşteşug.

papura

EcoSocial Meşteşug reprezintă primul atelier de confecţionare a produselor din papură din Sudul Deltei Dunării şi poate constitui un centru important de resurse umane şi materiale.

Asociaţia EcoSocial Meşteşug Lunca este o întreprindere socială înfiinţată în cadrul proiectului Soluţii integrate pentru probleme sociale şi de mediu, iniţiat şi derulat de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis în parteneriat cu Primăria Ceamurlia de Jos, Asociaţia Letea în UNESCO, Primăria Comunei Tarcău şi Asociaţia Partener pentru ţine din Merişani. 

În cadrul proiectului au fost înfiinţate cinci întreprinderi sociale, ce adoptă modelul economiei sociale, integrând persoane vulnerabile în ateliere de meşteşuguri şi de valorificare a deşeurilor.  

Proiectul este cofinanţat din fondul social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

papura
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite