Tulcea

articolul anterior articolul urmator

Prohibiţie generală la pescuit, începând din 9 aprilie. Ce prevede legea

1
9 Apr 2021 10:07:10
Autor: Sinziana Ionescu
Sursa Facebook ARBDD
Sursa Facebook ARBDD

În ziua de 9 aprilie începe prohibiţia generală la pescuit pentru anul 2021. Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării aplică Ordinul de prohibiţie în care sunt specificate restricţiile pentru pescuitul comercial.

Prin Ordinul de prohibiţie 2021 se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 9 aprilie – 7 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie – 7 iunie inclusiv, cu excepţiile prevăzute în ordin.
 
În perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării se admite pescuitul în scop familial al scrumbiei folosind maximum două setci în perioada 22 aprilie – 1 mai inclusiv, dar numai în zonele aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 763/2015 pentru aprobarea Planului de Management şi a Regulamentului Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.
 
Ordinul nr. 58/462/2021 privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie şi refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2021 a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 278/19.03.2021. 
 
 
Pe aceeaşi temă: 
 
De ce se pune undiţa-n cui în Deltă. Restricţii fără legătură cu SARS-CoV-2 
 
Autorităţile au decis prelungirea valabilităţii actelor de reglementare pentru activitatea de pescuit comercial în rezervaţie

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

pathfinder
9.04.2021, 10:22:36

Macar la stiuca puteau sa lase, ca de obicei. Da' na, dca tot nu pot pazi nimic, interzic totul. Habarnisti...

-1 (1 vot)
Modifică Setările